Home Aankomende oefenduels Oranje

Aankomende oefenduels Oranje

In aanloop naar het Europees Kampioenschap 2012 en Polen en Oekraïne, speelt het Nederlands Elftal een aantal oefenduels. In dit eerste deel wordt er kort gekeken naar de oefenduels tegen Bayern Munchen en Bulgarije.

Bayern München – Nederland

De oefenwedstrijd tussen Bayern Munchen en Nederland zal gespeeld worden op dinsdag 22 mei 2012. De aanvangstijd van de wedstrijd, die gespeeld wordt in de Allianz Arena, is op dit moment nog niet bekend.

Het oefenduel tegen Bayern München, die de recette ontvangt, is een uitvloeisel van een groot conflict tussen beide partijen over een blessure die Arjen Robben had opgelopen vooraf het Wereldkampioenschap Voetbal in 2010. De vleugelspeler werd na de laatste oefenwedstrijd toch klaargestoomd voor het WK, maar na afloop bleek dat Robben lange tijd niet inzetbaar was voor de Duitse club.

Nederland – Bulgarije

In kader van de voorbereiding op het EK Voetbal 2012 in Polen en Oekraïne, speelt Oranje tegen Bulgarije. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 26 mei 2012. Wie mocht denken dat Nederland vaak van Bulgarije heeft gewonnen, komt bedrogen uit. Nederland won vier keer, Bulgarije drie keer en twee maal eindigde het duel in een gelijkspel. Op dit moment staat Bulgarije erg laag op de FIFA Wereldranglijst, dus er mag verwacht worden dat de ”Oranje Leeuwen” weinig moeite hebben met de Bulgaren.

De laatste keer dat beide ploegen tegen elkaar spelen was op 8 september 2007 in het kader van de EK Kwalificatie 2008. Nederland won toen thuis met 2-0. Doelpuntenmakers toen waren Wesley Sneijder en Ruud van Nistelrooij. De eerste confrontatie was op 13 mei 1959 in Sofia, een vriendschappelijke partij. Toen wist Bulgarije met 3-2 te winnen van Nederland. Voor Nederland scoorde Canjels toen twee maal.

Overige oefenduels Nederlands Elftal

  • 30 mei 2012: Nederland – Slowakije
  • 2 juni 2012: Nederland – Noord Ierland