Home EK Nieuws Affelay zorgt voor winst op Slowakije NED – SLO 2-0

Affelay zorgt voor winst op Slowakije NED – SLO 2-0

0

Na oefennederlagen tegen Bayern München en Bulgarije is het Nederlands elftal er in geslaagd om de derde interland op weg naar het EK voetbal winnend af te sluiten. In de Rotterdamse Kuip werd Slowakije met 2-0 verslagen. Veel hoogtepunten waren er echter niet op te merken. Enkel de terugkeer van Afellay op het hoogste niveau zal het voetbalhart van velen harder hebben doen kloppen. Verder was het vooral tegenvallend wat het sterrenensemble van Van Marwijk liet zien.

Met name Van Persie, die van de bondscoach het vertrouwen kreeg boven Huntelaar, liet maar weinig van zich zien. Het blijft er dus op lijken dat de spits van Arsenal maar niet lijkt te kunnen spelen in het systeem wat Van Marwijk voor ogen heeft.

Ook het centrale duo achterin, Heitinga en Bouma, lieten veel gaten vallen waardoor Slowakije enkele keren gevaarlijk kon worden. De verdediging zal dus zeker een hoofdpijnpunt blijven bij de bondscoach.

Ondanks al deze tegenvallers ging het Nederlands elftal wel met een voorsprong de rust in. De opvallend goed spelende Afellay zette in de achtste minuut voor met links, waarna de verdediger Salata de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper wist te werken. Na deze vroege openingstreffer kregen de Slowaken nog wel enkele kansen, maar tot scoren kwamen ze echter niet.

Na de onderbreking lukte het zowel Nederland als Slowakije niet om het duel naar zich toe te trekken. Het tempo lag laag, waardoor er veelvuldig slordigheden op te merken waren. Gelukkig bracht Van Marwijk met het inbrengen van Huntelaar en Van der Vaart weer wat leven in het Nederlandse spel. Beide spelers zorgden voor de tweede treffen van Nederlandse zijde. Na een combinatie was het uiteindelijk Van der Vaart die de bal diagonaal in de onderhoek wist te schuiven. Aangezien er na dit doelpunt niet veel meer gebeurde, stond al na 75 minuten de eindstand op het bord.

Of de bondscoach veel wijzer is geworden valt te betwijfelen. Met name het teleurstellende optreden van Van Persie en het centrale verdedigers duo zal nog veel vraagtekens doen oproepen bij Van Marwijk. Het aankomende oefenduel tegen Noord-Ierland ( 2 juni ) Zie hier het speelschema EK 2016. zal dus zeer zeker interessant worden voor de voetballiefhebbers