Home EK Nieuws Arjen Robben en Karim Rekik aanwezig op het EK 2016 in Frankrijk

Arjen Robben en Karim Rekik aanwezig op het EK 2016 in Frankrijk

0

EK voetbal 2016 live nieuws. Als het aan Arjen Robben en Karim Rekik ligt, zullen zij de in ieder geval het Oranje gaan verdedigen op het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Waar het Europees kampioenschap voor de aanvaller het laatste moment is om nog te schitteren in het tenue van Oranje, daar moet het voor de verdediger van PSV juist het eerste toernooi worden waarin hij kan laten zien dat hij het internationale voetbal meer dan goed beheerst.

Karim Rekik kijkt daarbij met enige jaloezie naar zijn teamgenoten Wijnaldum en Depay. “Georginio Wijnaldum en Memphis Depay kwamen met enorm veel ervaring terug van het WK en zijn belangrijk voor het team. Dat wil ik ook.’’, liet de verdediger, die nog altijd eigendom is van Manchester City, weten in een interview met NUsport.

Dat de verdediger bewust met het EK bezig is, blijkt wel uit het feit dat hij in Manchester een nieuwe uitleenbeurt had aangevraagd om zo veel speelminuten te mogen maken. “Ik kreeg te horen dat ik vierde keus was.
Vincent Kompany, Martin Demichelis en Eliaquim Mangala zou ik voor mij hebben in de pikorde. Ik had dus wel mijn wedstrijden gepakt, maar ik moet een volledig seizoen spelen. Zeker als ik naar de toekomst kijk.’’ liet Rekik weten.

Naast de gretige verdediger heeft ook Robben nu al zin in het EK voetbal 2016. ‘Zolang ik me lichamelijk goed voel, ga ik gewoon door. Zowel bij Bayern als bij het Nederlands elftal. Als er niks geks gebeurt, ben ik er tijdens het EK van 2016 gewoon weer bij.’’, aldus Robben.

De buitenspeler gokt er daarbij op dat hij zijn huidige vorm en fitheid kan behouden. ‘’Ik voel me lekker, heb een goed seizoen en WK achter de rug. Hopelijk kan ik die prestaties dit seizoen voortzetten. Als je fit bent kom je snel in een ritme. Dan word je beter, sterker en sneller.’’

Of Hiddink ook het vertrouwen blijft behouden in Robben of steeds vaker de kans aan de jeugd zal geven is nog niet te bepalen. Wellicht dat de komende oefeninterland tegen Italië op 4 september daar meer duidelijkheid over kan geven. Kijk hier voor het Speelschema EK voetbal 2016