Home EK Nieuws Bondscoach Bento van Portugal zorgt voor verrassing

Bondscoach Bento van Portugal zorgt voor verrassing

0

Ricardo Carvalho en José Bosingwa zijn de opvallende afwezigen, in de Portugese selectie voor het duel tegen medeorganisator van het Europees Kampioenschap Polen. Het duo is door bondscoach Paulo Bento wederom buiten het team gelaten, nadat zij in conflict waren geraakt.Volgens de keuzeheer heeft hij goede redenen om het tweetal uit te sluiten voor de selectie van de Portugezen. “José Bosingwa zal niet in mijn selectie voorkomen. Voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Argentinië in februari deed hij net alsof hij geblesseerd was.”

“Al zijn teamgenoten zagen wat hij deed. Je mag nooit een blessure faken als je voor je vaderland in actie moet komen. Er geldt geen enkel excuus. Onder mij zal Bosingwa nooit meer spelen”, aldus de duidelijke taal van de Portugese bondscoach.

Ook Ricardo Carvalho kan een plaats bij de EK-selectie vergeten voor het EK voetbal. De verdediger van Real Madrid verliet in augustus het trainingskamp van Portugal nadat hij te horen kreeg dat hij niet zou spelen tegen Cyprus. Carvalho bedankte hiermee direct voor de nationale selectie.

Nélson Oliveira kan zijn debuut gaan maken voor de Portugezen. De twintigjarige aanvaller van Benfica maakt indruk bij zijn club en is voor het eerst opgenomen in de selectie. ”Oliveira heeft in de competitie misschien nog niet zo veel minuten gespeeld voor Benfica, maar hij heeft kwaliteiten die de andere centrale aanvallers in de selectie niet hebben”, aldus Bento. De Portugese bondscoach riep verder de spitsen Helder Postiga, Hugo Almeida en Nuno Gomes op.

Portugal werkt woensdag 29 februari een oefenduel af tegen de Polen in het nieuwe stadion van Warschau. De autoriteiten hebben na een maandenlange vertraging het nationale stadion in Warschau vrijgegeven. Op 8 juni wordt in dit complex tevens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal tussen Polen en Griekenland gespeeld. Wil je het volledige speelschema EK voetbal 2016 zien, kijk dan hier.

Door constructiefouten liep de bouw vertraging op. Op 29 januari werd het complex opgeleverd, maar toen ontstonden er problemen rond het communicatiesysteem. Burgemeester Hanna Gronkiewicz-Waltz maakte dinsdag bekend dat in het stadion alles naar behoren functioneert.