Home EK Nieuws Capello stapt op bij het Engelse Voetbal team

Capello stapt op bij het Engelse Voetbal team

0

Fabio Capello legde op 8 februari 2012 zijn functie als bondscoach van Engeland met onmiddellijke ingang neer. De Italiaanse keuzeheer is woedend over de wijze waarop hij door de Engelse voetbalbond FA behandeld is.

“Ik ben zwaar beledigd door de mensen binnen de FA en ze hebben mijn autoriteit aangetast”, laat de furieuze Capello zich ontvallen aan Italpress. “Wat me echt geraakt heeft en wat de reden is van mijn beslissing, is dat ze altijd claimen nooit iemand schuldig te noemen als dat niet bewezen is. Maar nu doet de bond precies het tegenovergestelde.”

Daarmee refereert de 65-jarige Italiaan aan het incident rond John Terry. De FA ontnam de verdediger van Chelsea onlangs het aanvoerderschap van de nationale ploeg zonder Capello hiervan in te lichten. Terry moet in juli voorkomen, na het EURO 2012 in Polen en Oekraïne, op verdenking van racisme.

“In het geval van Terry heeft de bond mij grof beledigd en mijn gezag als bondscoach van de Engelse nationale ploeg aangetast. Daarmee hebben ze problemen binnen de ploeg gecreëerd. Ik heb nooit geaccepteerd dat mensen van bovenaf zich met dat soort zaken bemoeien. Zij zijn buiten hun boekje gegaan, dus was het voor mij een makkelijke beslissing om op te stappen”, besluit Capello.

De FA heeft later Stuart Pierce aangewezen als interim bondscoach, tot er een geschikte vervanger is gevonden. De 49 jarige Pierce liet al weten, met alle liefde en plezier naar het EK 2012 te willen met Engeland. Kijk hier voor het speelschema EK voetbal.

Ook Harry Redknapp wordt gezien als één van de kandidaten. ”De FA moet de juiste beslissing maken. Ik zal wie er ook binnenkomt steunen.” Dit liet Redknapp, de coach van de Engelse beloften, weten.