Home EK Nieuws Duitsland – Italië halve finale EK 2012 Balotelli wil meer

Duitsland – Italië halve finale EK 2012 Balotelli wil meer

0

Italië staat in de halve finale van het EK 2012 tegen Duitsland. Een van de meest spraakmakende spelers is wel van Ghanese afkomstige spits Balotelli. Op het EK heeft hij pas 1 doelpunt gemaakt en dat was tegen Ierland. De wedstrijd Italië – Ierland eindigde in 2-0 voor ItaliëMario Balotelli, zoon van Ghanese immigranten, heeft laten weten dat wie het in zijn hoofd haalt op straat een banaan naar hem te gooien, kan vrezen voor zijn leven. Balotelli werd al eerder geconfronteerd met racisme en is het volkomen beu. In 2012 zou zoiets niet meer mogen voorkomen.

Speelschema EK voetbal 2016

Balotelli’s ouders komen uit Ghana en in 1990 wordt in Palermo de kleine Mario geboren. Mario is een zwak kind en ligt vaak in het ziekenhuis. De enorme rekeningen kunnen zijn ouders niet betalen en dat is de reden dat Mario wordt afgestaan ter adoptie. Door zijn adoptieouders krijgt hij de achternaam Balotelli en op zijn achttiende verjaardag krijgt Mario Balotelli het Italiaanse burgerschap.

Balotelli speelt sinds 2010 bij Manchester City en daar is algemeen bekend dat de Italiaan geen racistische leuzen of uitlatingen als oerwoudgeluiden accepteert: “Als dat gebeurt, verlaat ik het veld onmiddellijk en ga ik naar huis. Mensen proberen je te provoceren en als dat op de ene manier niet lukt, zoeken ze naar andere zoals racisme.”

De wedstrijd Duitsland – Italië zal op 28 juli gespeeld worden om 20.45 uur. EK voetbal Live kijken kan bij de nos.