Home EK Nieuws Een EK Voetbal 2016 zonder Oranje blijft interessant

Een EK Voetbal 2016 zonder Oranje blijft interessant

0

EK Voetbal 2016. Het is inmiddels al weer drie weken geleden dat Nederlandse voetbalfans de klap te verwerken kregen dat Oranje komende zomer niet naar het EK Voetbal 2016 gaat. Analisten praten al over het WK voetbal 2018 in Rusland, de kwalificatie daarvoor zal eind volgend jaar beginnen en daarin treft het Nederlands elftal landen als Zweden, Frankrijk en Bulgarije. Maar, het EK in Frankrijk in 2016 gaat natuurlijk gewoon door, ook zonder de Oranje gekte. Is het nog wel de moeite voor ons Nederlanders om in te schakelen tijdens het eindtoernooi waar we zo naar uitkeken?

De winnaars

Turkije, IJsland en Tsjechië. Maar liefst drie landen wisten zich rechtstreeks te kwalificeren in de kwalificatiepoule waarin Nederland zijn wedstrijden afwerkte. Een plekje bij de eerste drie was dus genoeg geweest maar Oranje pakte in de onderlinge wedstrijden met deze tegenstanders slechts drie punten (tegen Turkije) waardoor het nog niet eens in de buurt kwam van kwalificatie. Een optie is voor komende zomer is dus om voor een van deze drie landen te juichen. Lekker makkelijk, wanneer die landen ver komen kunnen we namelijk zeggen: Kijk, die landen waren zo slecht nog niet.

De Belgen

Maar de echte voetballiefhebbers weten natuurlijk dat die kans niet zo heel groot is met landen als Duitsland, Engeland, Frankrijk, Belgie en Spanje die aanwezig zijn. Met maar liefst 24 landen in plaats van de traditionele 16, was het toernooi nog nooit zo sterk vertegenwoordigd. Maar voor wie moeten we dan juichen? Op Facebook komen al regelmatig berichten voorbij over ‘hoe je een Belgische supporter wordt’. Niet zo moeilijk, zou je denken, gewoon een rood pak aantrekken in plaats van je oranje pakkie en twee hoorns op je hoofd. En bovendien kennen we 50% van de Rode Duivels nog uit de Eredivisie dus dat team is ook een beetje van ons.

De favorieten en underdogs

Toch zullen de kenners waarschijnlijk nog voor Duitsland of Spanje kiezen. Natuurlijk, Duitsland is en blijft een gevoelige keuze voor ons trotse Nederlanders maar niemand kan er momenteel omheen dat Die Mannschaft nog steeds een van de sterkste teams ter wereld heeft. En dan de Spanjaarden, waar we op het WK nog met 5-1 van wonnen. Ook zij zijn natuurlijk nog sterk vertegenwoordigd met spelers als Iniesta, Pique en Silva. De grote outsiders voor het toernooi zijn Frankrijk en Engeland. Frankrijk toonde op het WK al goed te kunnen voetballen en heeft nu het thuispubliek in de rug. De Engelsen waren oppermachtig tijdens de kwalificatie en met talenten als Sterling en Barkley moet het toch een keer er uit komen.

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelschema EK voetbal 2016
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016