Home EK 2016 Voetbal

EK 2016 Voetbal

Het Europees Kampioenschap 2016 vindt plaats van vrijdag 10 juni tot en met zondag 10 juli 2016 te Frankrijk. Voor de derde keer in de geschiedenis van het EK voetbal is Frankrijk de gastheer. Het allereerste EK in 1960 speelde zich af in La Douce France. Ook in 1984 was Frankrijk de trotse organisator.

Voetbalfans en andere sportliefhebbers krijgen eenendertig wedstrijden voorgeschoteld. Het Stade de France in Parijs is het grootste stadion van de tien geselecteerde voetbaltempels. Die plek, waar Frankrijk in 1998 het Wereldkampioenschap Voetbal won, vormt het decor voor de finale van het EK 2016. Wil je bij het EK voetbal aanwezig zijn? Kijk dan op onze site waar je kaarten voor het EURO 2016 kunt kopen.

Groepsindeling en speelschema EK voetbal 2016

De vorige Europese Kampioenschappen boden in het hoofdtoernooi ruimte aan zestien landen. In Frankrijk zullen voor het eerst vierentwintig landen van start gaan op een EK voetbal. Zie hier het speelschema EK voetbal 2016. Ze worden verdeeld in zes groepen met elk vier landen. Per groep plaatsen de nummer één en nummer twee zich voor de achtste finale. Ook de vier beste nummers drie krijgen een plek in de achtste finale. Groepsindeling EK voetbal 2016.

Vervolgens wordt het toernooi afgewerkt volgens het knock-out systeem. De zestien landen worden aan elkaar gekoppeld, waarna er via acht wedstrijden wordt bepaald welke acht landen afvallen en welk achttal doorstroomt naar de kwartfinale.

Groepfase EK voetbal 2016

De groepsfase begint op 10 juni en eindigt op 22 juni. Na twee dagen rust gaat de knock-out fase van start op zaterdag 25 juni. Op 27 juni is de achtste finale afgewerkt, waarna op 30 juni de eerste match in de kwartfinale begint. De drie dagen daarna vindt er per dag weer één kwartfinale plaats. De halve finales worden gespeeld op 6 en 7 juli. De finale wordt bewaard tot 10 juli.

Speelsteden EK 2016

Volgens de regels van de UEFA zijn er voor een toernooi met zoveel deelnemers negen tot twaalf stadions noodzakelijk. Het EK kan daarom alleen door een groot land georganiseerd worden of door een paar kleinere landen die voor de gelegenheid samenwerken.

Gastland Frankrijk kan aan alle eisen van de UEFA voldoen en de 51 wedstrijden zullen in 32 dagen worden gespeeld. De speelsteden EK voetbal in Frankrijk zijn:

  • Bordeaux Stade Bordeaux-Atlantique cap. 42566
  • Lens Stade Félix Bollaert cap. 45000
  • Lyon Stade des Lumières cap. 61556
  • Marseille Stade Vélodrome cap.67000
  • Nice Grand Stade Nice cap. 35000
  • Parijs Parc des Princes cap. 51000
  • Rijssel Grand Stade Lille Métropole cap. 50186
  • Saint-Denis Stade de France cap. 81338
  • Saint-Etienne Stade Geoffroy-Guichard cap. 42000
  • Toulouse Stadium Municipal cap. 40000

EK voetbal LIVE

Met ekvoetballive.nl blijft u op de hoogte van het laatste nieuws omtrent hét voetbal toernooi van het jaar. Wie is er geblesseerd, presteren Spanje en Duitsland echt zoals er van hen wordt verwacht? En wie is de grote verrassing tijdens het EK voetbal 2016? Dat, en nog veel meer achtergrondnieuws en uiteraard de beste noteringen van de bookmakers, vindt u op deze site.

Ook tijdens dit Europees Kampioenschap voetbal is het voor u weer mogelijk weddenschappen af te sluiten op één van de tientallen wedstrijden. Daarnaast staan er nu al tal van andere weddenschappen klaar variërend van het voorspellen van het aantal goals tot het voorspellen welk land in welke poule wint.