Home EK Nieuws EK voetbal 2016 kwalificatie Letland vs Nederland: We moeten aanvallen !!

EK voetbal 2016 kwalificatie Letland vs Nederland: We moeten aanvallen !!

0

EK voetbal 2016 kwalificatie Letland vs Nederland. Nederland speelt op vrijdag 12 juni om 20:45 een zeer cruciale wedstrijd in en tegen Letland. Puntverlies betekent dat plaatsing voor het EK Voetbal 2016 (in Frankrijk) weer een stukje onzekerder wordt. Ook de kop van bondscoach Guus Hiddink ligt in dat geval op het hakblok.

Guus Hiddink over Oranje tegen Letland: We moeten aanvallen

Het is het zesde duel van het Nederlandse Elftal in de cyclus ter kwalificatie voor het EK 2016. De vijf eerdere wedstrijden leverden het teleurstellende aantal op van zeven punten. Ten opzichte van koploper in groep A Tsjechië zijn dat er zes minder. Ook Ijsland is uit zicht met twaalf punten. En op de lijst met “nummers drie” uit de negen kwalificatiegroepen, staat Nederland negende. Zo’n lage plek is ongunstig als wordt geloot voor de play-offs.

Overzicht van de nummers drie in de EK voetbal 2016 kwalificatie:
Groep A: 3. Nederland 5-7
Groep B: 3. Israël 5-9
Groep C: 3. Oekraïne 5-9
Groep D: 3. Schotland 5-10
Groep E: 3. Zwitserland 5-9
Groep F: 3. Hongarije 5-8
Groep G: 3. Rusland 5-8
Groep H: 3. Noorwegen 5-9
Groep I: 3. Albanië 4-7

Nederland – Letland werd 6-0

Een half jaar geleden was Nederland thuis tegen Letland heer en meester: 6-0. Hiddink liet voorafgaand aan dat duel tijdens een persconferentie achteloos weten, dat hij op zou stappen als zijn mannen verzuimden te winnen. Zulke uitspraken doet de man uit Varsseveld niet nogmaals. Het zou ook ongeloofwaardig worden om telkens zo’n motiverend truukje uit de hoed te toveren. En Letland is ook niet echt een tegenstander van allure (82e op de Fifa Ranking), dus zulke uitspraken zijn vrij risicoloos.

Maar toch. Eigenlijk zou het weinig volgers van Oranje verbazen, als het ook uit tegen Letland weer een flinke worsteling wordt. Hiddink heeft om welke redenen dan ook, de nummer drie van het WK 2014 niet tot overtuigende optredens en geruststellende resultaten weten te krijgen. Vooral in defensief opzicht worden de flaters en amateuristische momenten van onoplettendheid opgestapeld. Ten kantore van de bond KNVB zal vorige week vrijdag met afgrijzen zijn gekeken naar de kolderieke momenten tijdens de oefeninterland tegen de VS. De 3-2 voorsprong keerde in de slotfase om naar een 3-4 nederlaag.

Wesley Sneijder: we zijn op de vingers getikt

Wesley Sneijder, reserve-aanvoerder van Nederland, probeert een positieve draai te geven aan de onnodige ondergang tegen Team USA. “Nu zijn we op onze vingers getikt en staat iedereen op scherp.” Volgens de middenvelder van Galatasaray ontbrak het daar tegen de Yanks aan. In de slotfase liepen te veel spelers uit positie. De les is: “We moeten allemaal één speelwijze voor ogen hebben. En niet dat de helft voor de 4-1 gaat en de andere helft de 3-1 wil uitspelen.”

Vermoedelijke opstelling Nederland

Hiddink wil niet zoveel personele wijzigingen aanbrengen naar aanleiding van de ineenstorting tegen de VS. “Je moet oppassen dat je je niet te veel laat leiden door een resultaat als het in de laatste acht minuten nog fout gaat. Om dan weer heel andere dingen te gaan doen..” geeft hij aan. “Tegen Letland moeten en gaan we gewoon winnen. We moeten aanvallen.”
Opstelling Oranje: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Sneijder; Blind; Narsingh, Huntelaar, Van Persie, Depay.