Home EK Nieuws EK voetbal 2016 nieuws: België beloont succes, Christian Benteke opgelucht

EK voetbal 2016 nieuws: België beloont succes, Christian Benteke opgelucht

0
EK voetbal 2016 nieuws: België beloont succes, Christian Benteke opgelucht

EK voetbal 2016 nieuws. Langzaam werken de deelnemers aan het EK 2016 toe naar de eindronde in Frankrijk. Voor de spelers die hopen te schitteren op het toernooi is het vooral een kwestie van in vorm blijven én fit blijven.

Noodlot afgewend voor Christian Benteke

De Rode Duivels zijn er weer bij, met hun veelvoud aan kwaliteit in de ploeg. Ook Christian Benteke lijkt voorlopig het EK 2016 te halen. Voor de spits van Liverpool was het twee weken geleden schrikken toen hij met een flinke knieblessure moest afhaken bij het Belgische nationale team. De 24-voudig international moest twee jaar geleden ook al het WK 2014 missen, toen door een achillespeesblessure.

Kijk hier voor het speelschema EK voetbal 2016.

Zijn kwetsuur lijkt gelukkig voor hem mee te vallen, met ‘slechts’ drie weken niet spelen. Richting het EK moet hij dan nog wel een paar keer zichzelf laten zien, want voorlopig kent hij een moeizaam seizoen bij Liverpool. 7 goals in 25 duels is niet genoeg voor een spits en bovendien stond hij slechts 12 keer in de basis.

Overigens kunnen de Rode Duivels bij succes op het EK ook hun persoonlijke rekening spekken. Door afspraken in 2013 met de voetbalbond krijgen ze 60 procent van het prijzengeld. De kwartfinale op het WK 2014 leverde al netto 150.000 euro op, even veel als de Duitse spelers kregen voor hun wereldtitel. Bij een kampioenschap komende zomer kan het oplopen tot vier keer zoveel.

Robbie Keane en Jack Wilshere hopen nog op EK

143 interlands. Slechts 24 spelers hebben er ooit meer gespeeld dan Robbie Keane. De spits van Ierland staat qua doelpuntenmakers zelfs op plek 14, met 67 interlandgoals. En de 35-jarige Keane lijkt er komende zomer nog wat interlands en goals bij te kunnen pakken. Want een operatie aan zijn knie was succesvol en de geschatte hersteltijd is vier tot zes weken. Ierland zal zijn spits en inspirator nodig hebben in een zware groep met België, Italië en Zweden.

De elf jaar jongere Jack Wilshere heeft het geluk niet aan zijn zijde. De blessuregevoelige middenvelder heeft dit seizoen zelfs nog niet één wedstrijd gespeeld voor Arsenal. Maar hij lijkt zijn rentree binnenkort te kunnen maken na een slepende kuitblessure. “Dit is de eerste week dat Wilshere volledig terug is en we bekijken eerst hoe hij daar op reageert, maar de eerste tekenen zijn goed”, aldus Arsène Wenger. De 28-voudig Engels international kan daardoor blijven hopen op een uitverkiezing voor het Engelse elftal.

Michel Platini vindt EK 2016 ‘zijn kindje’

‘Onkruid vergaat niet’ zullen veel mensen denken, nu de geschorste UEFA-voorzitter Michel Platini weer van zich laat horen. De Fransman speelt nog steeds de vermoorde onschuld en vertroetelt het toernooi waar hij naar eigen zeggen zo hard aan gewerkt heeft. “Euro 2016 is als mijn kindje. Maar ik weet niet of ik erbij ben, want ik ben geschorst. Het is niet voor te stellen dat het niet zo is, want ik ben er al vanaf het begin bij betrokken. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds de reden van mijn schorsing niet. Ik ben met mijn gedachten in ieder geval aanwezig bij het EK.”

Frankrijk doet alles voor een veilig EK 2016

In de huidige tijden staat natuurlijk ook veiligheid voorop. Frankrijk is de afgelopen twee jaar zwaar getroffen door aanslagen. De UEFA en de Franse autoriteiten maken veiligheid dus ook topprioriteit. “Iedereen die bij de organisatie van het toernooi betrokken is, zal voortdurend het dreigingsniveau in de gaten houden en daar naar handelen. De organisatie van Euro 2016 werkt al drie jaar samen met de betrokken autoriteiten om een veilig toernooi komende zomer te kunnen garanderen”, aldus de UEFA.

De toernooiorganisatie en de Franse regering proberen aan alles te denken. Zo is er zelfs de mogelijkheid om bij concrete dreiging wedstrijden elders af te werken in lege stadions. “Het wordt een uitdaging. Een evenement van deze grootte is nooit eerder zo goed beveiligd. Het imago van Frankrijk staat op het spel, net als onze mogelijkheden om dit soort evenementen met vastberadenheid te organiseren”, aldus de Franse minister van Sport.