Home EK Nieuws EK Voetbal 2016: Wales zou wel eens de ‘dark horse’ kunnen zijn

EK Voetbal 2016: Wales zou wel eens de ‘dark horse’ kunnen zijn

0
EK Voetbal 2016: Wales zou wel eens de ‘dark horse’ kunnen zijn

EK Voetbal 2016 nieuws. Wales heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor het hoofdtoernooi van het EK Voetbal en krijgt in de groepsfase te maken met Engeland, hun aartsvijand. Wales kijkt uit naar de ‘Battle of the Britains’ en het buitenbeentje zou weleens een hele goede kans kunnen maken om in elk geval de groepsfase te overleven.

Eerste keer Europees Kampioenschap Wales

Het is voor het eerst in 58 jaar dat Wales aan de slotfase van toernooi van deze dimensies mag beginnen. Ze spelen in Groep B waarin behalve Engeland ook Rusland en Slowakije spelen. Met Aaron Ramsey, Gareth Bale en natuurlijk captain Ashley Williams beschikt Chris Coleman, de trainer van Wales, over een aantal fantastische spelers. Als die spelers, en dan met name Bale, fit aan het EK kunnen beginnen, zouden ze heel ver kunnen komen.

Dat is ook de mening van de voormalige Duitse middenvelder Dietmar Hamann die in een interview met de BBC ook liet weten dat hij het team in staat ziet om voor een aantal grote verrassingen te zorgen in Frankrijk. “Als Chris Coleman over zijn optimale team kan beschikken, beginnen ze aan dit toernooi als gevaarlijke outsiders,” zei Hamann die veel van de Dragons verwacht.

Drie sterspelers fit houden voor EK voetbal 2016

Hamann deed zijn trainersopleiding in Wales bij Osian Roberts, de tweede trainer van het Welse team. Hij kent de spelers dus goed en verwacht dat de rest van het team feilloos zal aansluiten op de drie sterspelers Ramsey, Bale en Williams. “Hoe meer ze spelen, des te beter ze worden,” merkt Hamann op en wijst er nog eens op dat de belangrijkste uitdaging zal zijn om het drietal fit te houden voordat de Dragons op 11 juni in Lens aftrappen tegen Slowakije.

In de kwalificaties eindigde Wales als tweede in groep B achter België. die in een vorig leven ook bij Liverpool speelde. “Wat Wales tijdens de kwalificaties presteerde is echt ongekend en ze doen het absoluut fantastisch,” vindt Hamann. “Ik denk dat Wales de ‘Dark Horses’ zullen zijn tijdens het EK en ik ben er van overtuigd dat ze een aantal ploegen zullen verrassen”.

EK voetbal 2016: The Battle of Britain

De loting in Groep B is zeker niet de zwaarste voor Wales. Slowakije is niet bepaald een zwaargewicht en dat kan evenmin worden gezegd van de huidige teams van Rusland en Engeland. Maar als de Dragons voor hun tweede wedstrijd aantreden tegen Engeland, speelt er nog een anders aspect mee: Wales en Engeland zijn van nature aartsvijanden van elkaar: de oorspronkelijke eilandbewoners nemen het op tegen de Angelsaksische indringers. De kranten in Groot-Brittannië spreken dan ook over “The Battle of Britain”.

In de aanloop naar het EK speelt Wales in maart vriendschappelijke wedstrijden tegen twee andere teams die het hoofdtoernooi van de EK 2016 hebben behaald. Op 24 maart spelen de Dragons in Cardiff tegen Noord-Ierland en vier dagen later gaan ze op bezoek in Kiev in de Oekraïne. Ook is Coleman nog bezig om nog een ‘friendly’ te kunnen spelen tegen Zweden in hun aanloop naar het EK in Frankrijk.

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016