Home EK Nieuws Guus Hiddink denkt niet aan stoppen bij Oranje

Guus Hiddink denkt niet aan stoppen bij Oranje

0

EK voetbal 2016 nieuws. Na de zeer teleurstellende eerste wedstrijden als bondscoach van Nederland, werd er in de media al gesuggereerd dat Hiddink zich terug zou trekken. De oefencoach heeft inmiddels echter laten weten dat hier geen sprake van is.

Het Algemeen Dagblad insinueerde het vroegtijdige vertrek van de bondscoach vanwege zijn passieve rol tijdens de training en de flinke kritiek die hij te verduren kreeg na de nederlagen tegen Italië en Tsjechië.
Volgens Guus Hiddink zelf is er echter niets aan de hand. “Heel duidelijk: het is niet waar. Ik had en heb nooit getwijfeld over mijn functie.’’, liet de bondscoach duidelijk weten.

‘’Ik weet overigens wel waar het verhaal vandaan komt”, vervolgt Hiddink. “Ik heb in de dagen voor de twee interlands, en vooral in die tien dagen dat we met de hele staf en de spelers op stap zijn geweest, genoten van de professionele samenwerking. Dus heb ik de leden van mijn technische staf, Danny Blind, Ruud van Nistelrooij en Patrick Lodewijks gezegd dat ze wat mij betreft nog meer verantwoordelijkheid mogen nemen.”

“Natuurlijk blijf ik eindverantwoordelijk. Alles is dus het tegendeel van dat ik wilde stoppen. Ik vind het op mijn leeftijd leuk en mooi als ik jonge coaches kan stimuleren en beter kan maken.” liet Hiddink afsluitend optekenen.
De vraag blijft echter of de bondscoach er hetzelfde over denkt wanneer er over ruim twee weken wederom twee tegenvallende resultaten volgen.

Op 10 oktober, wanneer Nederland – Kazachstan is, zouden er toch drie punten gehaald moeten kunnen worden. Drie dagen later volgt er namelijk de uitwedstrijd tegen IJsland. Op papier ook een tegenstander waarvan gewonnen moet kunnen worden, maar de eilandbewoners verrasten een maand geleden vriend en vijand door Turkije met een 3-0 nederlaag naar huis te sturen.