Home EK Nieuws Guus Hiddink verrast met voorselectie Oranje

Guus Hiddink verrast met voorselectie Oranje

0

EK voetbal 2016 nieuws. In aanloop naar de belangrijke EK 2016-kwalificatieduels tegen Kazachstan (thuis, 10 oktober) en IJsland (uit, 13 oktober) heeft Hiddink enkele verrassende namen opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.
Zo heeft de keuzeheer onder ander Van Beek (Feyenoord) en Propper (Vitesse) opgeroepen. Beide spelers kunnen mogelijk hun debuut gaan maken voor Oranje. Andere opvallende namen in de selectie van Hiddink waren Promes (Spartak Moskou), Bruma (PSV) en Vermeer (Feyenoord).

De pas 20-jarige Van Beek moet het gat op gaan vullen wat Ron Vlaar door een blessure heeft achtergelaten. De ijzersterke verdediger van Aston Villa kampt met een kuitblessure. Voor Van Beek is dit een vroege beloning voor zijn sterke voorkomen in de Eredivisie. De centrale verdediger lijkt te kunnen profiteren van het vertrek van De Vrij en Martins Indi en houdt voorlopig Matthijsen en Boulahrouz achter zich in de strijd om een plaats in de hart van het verdediging. ‘’Met het nieuws dat ik was opgenomen in de voorselectie was natuurlijk enorm goed nieuws voor mij. Met voetbal weet je dat het snel kan gaan’, liet Van Beek weten, die verder heel rustig reageerde op het interview naar aanleiding van zijn voorselectie. ‘’Je moet hier dan ook niet te lang bij stil blijven staan, want we (Feyenoord) moeten nu weer vechten voor de drie punten.’’

Voor Hiddink is het te hopen dat wanneer Van Beek een plaats in de basis krijgt tegen Kazachstan en IJsland, dat de verdediger ook dan meer dan zijn best zal gaan doen voor de drie punten. De oefenmeester kreeg veel kritiek over zich heen na de verloren EK voetbal duels tegen Italië en Tsjechië en lijkt nu al de druk te voelen.