Home EK Nieuws John Terry beschuldigd van Racisme

John Terry beschuldigd van Racisme

0

John Terry moet op 9 juli 2012 voor de rechter verschijnen in de racismezaak die de Engelse verdediger nu al maanden parten speelt. De 31-jarige speler van Chelsea pleitte, begin februari, niet schuldig op de aanklacht van racisme tegenover Queens Park Rangers-speler Anton Ferdinand.

In een Premier League-match in oktober 2011 zou de international Ferdinand gediscrimineerd hebben. Na afloop van de partij werd er al aangifte gedaan door een toeschouwer. Vervolgens ging de FA er onderzoek naar doen, waarna er besloten werd om Terry ook daadwerkelijk te vervolgen voor zijn daden.

Terry was zelf niet aanwezig in het Westminster Magistrates’ Court in Londen, maar werd vertegenwoordigd door zijn advocaat. Bij een veroordeling riskeert Terry een maximale boete van 2.500 pond, omgerekend zo’n 3.000 euro. De beslissing van de Londense rechter om de zaak op 9 juli te behandelen, betekent dat Terry zeker kan deelnemen aan het Europees Kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne. Terry moet hiervoor wel geselecteerd worden, voor het evenement dat plaats vindt van 8 juni 2012 tot 1 juli 2012.

Terry zal, wanneer hij geselecteerd wordt, zeker niet de aanvoerdersband om zijn arm krijgen. De Engelse voetbalbond (FA) heeft namelijk besloten dat de verdediger geen aanvoerder mag zijn van het nationale team. “Dit is de beste beslissing voor alle partijen”, aldus de bond in een verklaring. “Totdat er een uitspraak in de zaak is geweest, zal Terry niet als aanvoerder fungeren. Het bestuur van het FA hecht veel waarde aan de rol van aanvoerder, binnen maar ook buiten het veld.”

John Terry komt overigens niet in actie bij de oefenwedstrijd tegen Nederland op woensdag 29 februari. De ervaren verdediger van Chelsea is niet opgenomen in de 25 koppige selectie van interim bondscoach Stuart Pierce voor het EK voetbal.