Home Kaarten EK voetbal 2020 in Europa

Kaarten EK voetbal 2020 in Europa

Het EK voetbal 2020 vindt in juni tot juli 2020 in heel plaats. In verband met het 60-jarige bestaan van de UEFA worden de EK wedstrijden in heel Europa afgewerkt.

Er zijn 13 steden, allemaal in verschillende landen, waar de EK wedstrijden gespeeld worden. Voor de oranje fans is het EK 2020 lekker in de buurt, in de Johan Cruyff Arena worden groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Kaarten EK voetbal 2020

Wil je Euro 2020 kaarten kopen? Betrouwbare adressen voor het aanschaffen van EK voetbal 2020 tickets zijn onder meer Ons Oranje, Viagogo en de UEFA. In de meeste gevallen moet je je eerst registreren of lid worden om aan EK tickets te kunnen komen. Hieronder de procedures bij de meest gangbare aanbieders.

EK voetbal 2020 tickets via UEFA

kaarten EK voetbal 2016 ticketsDe Europese voetbalbond stelt een groot aantal EK voetbal 2020 kaarten beschikbaar. Wil je via de UEFA je EK tickets kopen dan moet je van tevoren een account aanmaken en vervolgens kun je in verschillende rondes je EK kaartjes aanschaffen.

Wil je er als eerste bij zijn, zorg dan dat je voor 9 juni 2019 een account hebt aangemaakt. Vervolgens kun je je inschrijven op een aantal van de 1 miljoen kaarten die beschikbaar worden gesteld.

Na 10 juli worden de kaarten middels een willekeurig selectieproces toegekend. Bij de UEFA geldt niet ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, maar de kaartjes voor het EK voetbal worden verloot.

Na de loting in december 2019 voor de eindronde van het EK voetbal 2020, volgt een tweede verkoopronde. Dan worden de EK kaartjes voor nationale elftallen die zich hebben gekwalificeerd verkocht. De supporters hebben een maand de tijd om op de tickets in te schrijven en in deze periode worden ook Follow My Team tickets verkocht.

In maart en april 2020 biedt de UEFA je de mogelijkheid om, indien je niet langer in de gelegenheid bent de wedstrijd zelf bij te wonen, je kaartjes veilig te verkopen aan andere fans. De zogenaamde Ticket Resale Portal is zo’n twee maanden geopend.

Alle EK voetbal 2020 kaarten die via de UEFA worden gekocht, worden in het voorjaar van 2020 middels een speciale koerier bij je thuis bezorgd.

Klik hier voor de UEFA kaarten

Prijzen Kaarten EK voetbal 2020 vanaf 45 euro

De prijzen zijn uiteraard o.a. afhankelijk van de wedstrijd en de plek in het stadion. Bij de UEFA varieert de prijs van een ticket voor de openingswedstrijd van 75 tot 595 euro. Voor de finale zijn kaarten beschikbaar van 85 tot 895 euro. Beter betaalbaar is een kaartje voor een wedstrijd in de groepsfase. Die zijn er van 45 tot 145 euro. Voor de EK voetbal 2020 kwartfinales worden de tickets vanaf 45 euro verkocht en voor de halve finales vanaf 65 euro.

Viagogo de ticketmarktplaats voor EK 2020 kaarten

Een wereldwijd bekende en betrouwbare ticketmarktplaats is Viagogo. Hier kun je je zelf je kaarten EK voetbal 2020 aanbieden maar ook kaarten van anderen overnemen. De transacties staan onder streng toezicht dus je kunt er wel vanuit gaan dat je hier goed zit.

Ons Oranje via inschrijven naar het EK 2020 in Frankrijk

Schrijf je voor 1 december 2019 in als lid en je kunt na de EK 2020 loting in december inschrijven op kaarten EK voetbal 2020. Ons Oranje en de supportersclub Oranje stellen een beperkt aantal kaarten beschikbaar aan hun leden.

Klik hier voor OnsOranje

KNVB alleen via Oranje Clubcard

Om via de KNVB kaarten EK voor het voetbal 2020 te kunnen kopen moet je je eenmalig registreren. Alleen met de Oranje ClubCard kom je in aanmerking voor EK tickets. Overigens ontvang je met de club card 10% korting op kaarten voor Oranje, Jong Oranje en het Nederlands vrouwenelftal.

Klik hier voor kaarten EK voetbal 2020 bij webshop van de KNVB