Home EK Nieuws Kwalificatie EK voetbal 2016: Nederlands elftal loot simpel

Kwalificatie EK voetbal 2016: Nederlands elftal loot simpel

0

EK voetbal 2016 in Frankrijk. Na de knappe derde plaats op het WK 2014 in Brazilië is de druk op het Nederlands elftal met het oog op het EK 2016 alleen maar toegenomen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de selectie nagenoeg intact blijven, waardoor er veel mag worden verwacht van Oranje.

Groep A met Turkije, Tsjechië, Letland, IJsland en Kazachstan

Voordat de bal in Frankrijk, het gastland van het EK 2016, echter gaat rollen, moet Nederland zich nog wel weten te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. Dit mag op papier echter geen enkel probleem worden. In een poule met Turkije, Tsjechië, Letland, IJsland en Kazachstan moeten de manschappen van Hiddink in staat zijn om zonder al te veel moeite zich te kwalificeren voor het EK 2016. Kijk hier voor de wedstrijden EK voetbal 2016.

Daarnaast mogen er nog eens acht landen meer aan het EK deelnemen dan dat er tot op heden het geval was. Over twee jaar zullen namelijk een 24 landen een poging gaan wagen om op het kampioenschap de beker mee naar huis te nemen. Voor de kwalificatie houdt dit in dat niet alleen de nummers één en twee van de poules doorgaan, maar ook de beste nummers drie. Een plek op het EK 2016 in Frankrijk kan Nederland dus niet meer ontgaan.

Hoewel Van Gaal niet meer op de bank zal zitten gedurende de kwalificatie, liet hij zich na de loting al ontvallen dat Nederland eenvoudig in staat moet zijn om zich te kwalificeren voor het EK 2016. ‘’De historie leert dat wij meestal van deze tegenstanders winnen. Omdat zowel de groepswinnaars als de runners-up zich plaatsen, moet Oranje zich rechtstreeks kunnen plaatsen.”, aldus Van Gaal.

Tsjechië – Nederland 9 september

Nederland begint de kwalificatie over enkele weken met de uitwedstrijd tegen Tsjechië. Dit duel, dat op papier misschien wel het lastigste duel is in de gehele kwalificatiereeks, vindt plaats op dinsdag 9 september in Praag.