Home Laatste oefenwedstrijden Nederlands elftal

Laatste oefenwedstrijden Nederlands elftal

In aanloop naar EK 2012 en Polen en Oekraïne, speelt het Nederlands Elftal nog een aantal oefenwedstrijden.  De oefenduels die Nederland speelt zijn tegen Slowakije en Noord Ierland.

Nederland – Slowakije

Op 30 mei 2012 spelen Nederland en Slowakije tegen elkaar als voorbereiding van het Europees Kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne. Het is pas de tweede keer dat beide landen elkaar treffen.

De eerste ontmoeting was op 28 juni 2010 tijdens het WK in Zuid-Afrika . Nederland won toen met 2-1. Oranje speelde en sobere partij met doelpunten van Arjen Robben en Wesley Sneijder. In de slotfase kon Slowakije een eretreffer maken uit een penalty. Nederland mocht dankzij deze overwinning in de kwartfinale aantreden tegen Brazilië.

De Slowaken zijn momenteel terug te vinden op een veertigste plek op de FIFA Wereldranglijst. Het zal dus geen lastige klus worden, om het team van Vladimir Weiss te verslaan.

Nederland – Noord Ierland

Op 2 juni 2012 speelt Nederland haar laatste oefenwedstrijd voor het EK Voetbal 2012 van start gaat. De tegenstander op de eerste zaterdag in juni heet Noord Ierland. Het zal de zesde ontmoeting worden tussen beide landen. Nederland won slechts twee keer en verloor één keer. Het werd twee keer een gelijkspel.

Het is lang geleden dat beide ploegen voor het laatst tegen elkaar gespeeld hebben. Dat was op 12 oktober 1977, in het kader van de WK kwalificatie 1978 in Argentinië. Nederland won toen in de uitwedstrijd met 1-0, dankzij een doelpunt van Willy van der Kerkhof. Op 9 mei 1962 werd de eerste wedstrijd tussen beide landen gespeeld. Het vriendschappelijke duel werd tevens de grootste overwinning op Noord Ierland ooit: 4-0.

Overige oefenduels Nederlands Elftal

  • 22 mei 2012: Bayern München – Nederland
  • 26 mei 2012: Nederland – Bulgarije