Home EK Nieuws Loting EK voetbal 2016: lastige poule voor België

Loting EK voetbal 2016: lastige poule voor België

0
Loting EK voetbal 2016: lastige poule voor België

Loting EK voetbal 2016. Afgelopen zaterdag moesten de Nederlandse voetbalfans met frisse tegenzin de loting van het EK voetbal 2016 aankijken. De tegenzin was nog dusdanig fris, omdat er gelukkig nog steeds gevoetbald gaat worden komende zomer in Frankrijk, zij het zonder Oranje. Landen als Wales, Albanië en Hongarije plaatsten zich wel, en dat zorgde er voor dat niet iedere poule tijdens het EK even sterk zal zijn. Voetbalgiganten als Frankrijk, Engeland en Spanje staan ingedeeld met bijvoorbeeld Roemenië, Slowakije en Tsjechië. Wij zetten even alle poules voor je op een rijtje en bekijken voor je welke we je aanraden en wanneer je gewoon GTST kunt kijken.

De zwakke broeders van het EK Voetbal 2016

De ‘zwakste’ poule is groep F. Zonder twijfel. Die bestaat uit Portugal, IJsland, Oostenrijk en Hongarije. Portugal is op papier de sterkste ploeg uit deze poule, maar ook dit grote voetballand heeft vaak problemen op de grotere toernooien. Een plek in de knock-out fase lijkt nu voor de hand te liggen en wie weet kunnen Ronaldo en de zijne daarna doorstomen.

Ook thuisland Frankrijk lijkt het niet al te lastig te gaan krijgen in de groepsfase. De tegenstanders zijn het al eerdergenoemde Albanië, Roemenië en Zwitserland. De twee favorieten zijn zonder twijfel de Fransen en Zwitsers. Deze twee landen troffen elkaar nog tijdens het WK in Brazilië, waar Frankrijk te sterk was.

Degelijke poules

Duitsland treft in groep C de eeuwige rivaal Polen, die ze ook nog in de kwalificatie tegenkwamen. Daar liet Polen zien zeker mee te kunnen met het niveau van Duitsland. De andere twee naties zijn Noord-Ierland en Oekraïne, die zouden het Duitsland en Polen zomaar eens lastig gaan maken.

In groep B is Engeland groepshoofd én favoriet. Rusland en Slowakije zijn daarnaast ook bekende gezichten op eindtoernooien en de grote verrassing is natuurlijk Wales. Onder de aanvoering van Gareth Bale behaalde Wales voor het eerst een eindtoernooi.

De poules des doods

In Groep D is het het voormalig almachtige Spanje dat de favoriet is voor de eerste plek, maar zoals wij nog weten van de WK, geeft dat geen garanties. Naaste belagers zijn Tsjechië, Turkije en Kroatië, waarvan we de eerste twee natuurlijk kennen als kwalificatierivalen die het wél haalden.

De laatste poule is die van onze buren, de Belgen. Zij zitten zonder twijfel in de sterkste poule die er is dit EK. Met Italië, Ierland en Zweden als tegenstanders is het namelijk nog alles behalve zeker dat zij zomaar eventjes doorgaan.

Volledige loting EK voetbal 2016

Groep A
Frankrijk, Roemenië, Albanië, Zwitserland

Groep B
Engeland, Rusland, Wales, Slowakije

Groep C
Duitsland, Oekraïne, Polen, Noord-Ierland

Groep D
Spanje, Tsjechië, Turkije, Kroatië

Groep E
België, Italië, Ierland, Zweden

Groep F
Portugal, IJsland, Oostenrijk, Hongarije

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016