Home EK Nieuws Nederland – Slowakije EK Voetbal Live bij SBS6

Nederland – Slowakije EK Voetbal Live bij SBS6

0

In een uitverkochte Kuip mag Nederland vanavond haar opwachting maken tegen het Slowaakse nationale elftal. Het is een van de laatste tests voor Oranje voordat de selectie af zal reizen naar Oekraïne voor het EK 2012. De vorige oefeninterlands mogen als teleurstellend bestempeld worden, dus de druk is hoog bij het Nederlands elftal. Of deze druk ook omgezet kan worden in een positief resultaat is nog maar de vraag.

Bert van Marwijk ontkent vooralsnog dat een verontrustende situatie is ontstaan. ‘’Zowel tegen Bayern München als tegen Bulgarije hebben we knullig in de laatste minuten verloren. Dat er daardoor een vertekend beeld ontstaat is jammer. Daarnaast hebben ik in veel gevallen geëxperimenteerd met de opstellingen. Dit komt het resultaat natuurlijk ook niet ten goede. Een ding kan ik je echter verzekeren: de sfeer in de groep is namelijk opperbest en iedereen is gefocust op het komende EK voetbal 2016. ‘’, aldus de bondscoach.

Of hij tegen Slowakije wel met zijn beoogde EK opstelling gaat spelen is nog onbekend. Aangezien Slowakije de laatste jaren toch een tegenstander van formaat is geworden ( achtste finale op WK 2010 ) zou het in ieder geval wijs zijn als Van Marwijk dit wel deed. Na deze wedstrijd volgt namelijk een uitzwaaiwedstrijd tegen Noord-Ierland, een land met een stuk minder gerenommeerde voetballers. Als de bondscoach dus nog wat automatisme in het spelsysteem wil krijgen, zou hij vanavond eigenlijk al met zijn gewenste basiself aan de start moeten verschijnen.

Toch moet er ook weer niet al te veel paniek rondom de oefencampagne worden gezaaid. Tijdens het uiterst succesvolle EK van 1988 verloor Nederland in de voorbereiding ook van Bulgarije verloren. Destijds gebeurde dat zelfs met op papier de sterkste elf in de basis.

Ondanks dit historische feitje zou het echter toch goed voor het moraal zijn als een tegenstander als Slowakije verslagen wordt. Nederland moet in de groepsfase namelijk ook meteen vol aan de bak tegen Denemarken, Duitsland en Portugal. Elk puntverlies in deze wedstrijden kan fataal zijn en zal ongetwijfeld leiden tot uitschakeling in de groepsfase. Speelschema EK voetbal 2016 is bekend kijk hier waar alle wedstrijden zijn en wanneer oranje moet spelen Dat zou een groot debacle zijn, want de laatste keer dat Nederland niet verder kwam dan de poulefase was tijdens het EK van 1980.

De bookmakers van Unibet hebben in ieder geval veel vertrouwen in Oranje. Zij geven de volgende quoteringen bij de wedstrijd Nederland – Slowakije.

  • Nederland 1.25
  • Gelijkspel 5.00
  • Slowakije 10.00

De wedstrijd Nederland – Slowakije kunt u op de site van SBS6 live bekijken. Unibet streamt ook veel oefeninterlands voor het EK 2012, helaas niet de Nederlandse wedstrijden maar wel Spanje, Zweden en vele andere.