Home EK Nieuws Nederland – Turkije Kwalificatie Euro 2016 : Wesley Sneijder moet de kar trekken

Nederland – Turkije Kwalificatie Euro 2016 : Wesley Sneijder moet de kar trekken

0

Voorbeschouwing Nederland – Turkije Kwalificatie Euro 2016. Zaterdagavond om 20.45 uur komt Turkije op bezoek in de Amsterdam ArenA om het in de vijfde speelronde van de EK 2016-kwalificatie op te nemen tegen onze jongens. Door het ontbreken van Van Persie is Sneijder de nieuwe aanvoerder van het Nederlandse elftal. De middenvelder van Galatasaray wil de genadeklap aan Turkije uitdelen: ‘’Als Turkije verliest, haken ze min of meer af.’’

Nederland – Turkije strijd om de derde plaats in groep A

Op dit moment staan de Turken met vier punten vierde in Groep A van de kwalifcatiereeks voor het EK 2016. Nederland staat slechts twee punten daar boven en wil door een overwinning op de Turken dichterbij IJsland (9 punten) en Tsjechië (12 punten) komen. Kijk hier voor het speelschema EK voetbal 2016.

Volgens Sneijder mogen we Turkije echter niet onderschatten. ‘’Door de wedstrijden in de Turkse Superlig en de trainingen van Galatasaray weet ik dat daar ook geen enkele aanleiding toe is. In Turkije loopt echt een aantal heel goede voetballers. Waarom dat er bij de nationale ploeg nog niet vaak genoeg is uitgekomen, weet ik niet. Maar als die klasse in een selectie zit, kán het er wel elk moment uit komen. We zijn gewaarschuwd.”

Oranje moet Turkije niet onderschatten

Ook Turkije kan beschikken over zogenoemde inside-informatie. Colin Kazim-Richards speelde in 2011 zijn laatste interland voor Turkije, maar is door bondscoach Terim opgenomen in de selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. “Ik ga een hoop bekende gezichten tegenkomen. Ik hoop niet dat Jasper Cillessen speelt. En met Kenneth Vermeer en Jordy Clasie tref ik ook nog twee ploeggenoten. Ik heb tegen ze gezegd dat ze deze week maar even niet moeten bellen. Een week lang kennen we elkaar niet, haha”, liet de aanvaller van Feyenoord optekenen.

‘’Normaal gesproken staat Nederland ver boven ons, maar nu zij net zo slecht als wij presteren kan het een hele speciale ontmoeting worden.’’, liet Kazim optekenen.

Spannend gaat het zeker worden, zeker nu Arjen Robben geblesseerd blijkt te zijn en ook Robin van Persie niet in actie zal komen vanwege een blessure. Klaas-Jan Huntelaar, die in Van Persie zijn grote concurrent kent, liet weten dat de twee spelers zeker gemist zullen worden. Het zijn twee goede spelers, dus het is jammer dat ze er niet bij zijn voor de hele belangrijke wedstrijd tegen Turkije, maar we moeten gewoon ons eigen spel spelen. ga althans niet uit van het negatieve, zoals je het in de vraag stelt. Als je uitgaat van het positieve, dan gaan we winnen. Iedereen is prof en wil graag winnen, dus wat dat betreft ben ik niet bang dat we zonder hen verliezen.”, aldus de aanvaller van Schalke 04.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was tijdens de kwalificatie voor het WK 2014. Zowel uit als thuis wist het Nederlands elftal toen met 2-0 te winnen. Laten we hopen op een herhaling!