Home EK Nieuws Nederlands voetbal seizoen ten einde nu op naar de EK 2012

Nederlands voetbal seizoen ten einde nu op naar de EK 2012

0

Met het einde van het Eredivisie programma in het vooruitzicht en de prolongatie van de landstitel door Ajax is de spanning er een beetje af. Wat echter nog wel enige voldoening geeft om te volgen wie de nummers twee, drie en vier worden. Wie spelen er volgend jaar in de Champions League. Welke club mag in de Europa League voetballen en welke teams degraderen?

Allemaal zaken waar volop over gespeculeerd kan worden. En natuurlijk nog op ingezet kan worden bij de bookmakers. Wat een paar weken nog een hele onzekere situatie bleek, zo wordt de eindstand van de Eredivisie nu een stuk duidelijker. En des te spannender om nog even gauw geld mee te verdienen.

Nadert het voetbalseizoen zijn einde, wat betreft de nationale competities, het grootste Europese toernooi staat voor de deur. Het EK voetbal 2016 dat dit keer gehouden wordt in Frankrijk zal vele voetbalharten sneller doen kloppen. De Oranje shirtjes, vlaggetjes, leeuwenpakken en al die andere attributen kunnen bijna uit de kast en van zolder gehaald worden. Nederland gaat het dit keer wél redden.

Het EK start op 8 juni aanstaande en het Nederlandse team speelt zijn eerste wedstrijd op 9 juni tegen Denemarken. De wedstrijd daaropvolgend is tegen Duitsland. Oranje is in een gevreesde poule terecht gekomen met uiteraard wéér Duitsland als tegenstander. Kunnen we dit keer onze aartsvijand aan? Lees meer over het speelschema EK 2016.

Het is bijna 25 jaar geleden dat Oranje Europees Kampioen werd. Tijdens het afgelopen WK van 2010 in Zuid Afrika was het Nederlands Elftal zo dichtbij de overwinning dat het nog immer pijn doet dat in de finale werd verloren van de Spanjaarden.

Spanje, Duitsland en Nederland zijn deze editie van het Europese Kampioenschap de grote favorieten voor de overwinning. De meeste bookmakers hebben Oranje op een derde plaats staan met hun noteringen. Een interessante kwestie dus om goed over na te denken. Op wie zetten we in? Gaan we voor de grootste favoriet Spanje met een wat lagere notering? Of voor Oranje, lager op de lijst maar hogere quotes…