Home EK Nieuws Nieuw voor Oranje een winnend zwart/oranje uit tenue

Nieuw voor Oranje een winnend zwart/oranje uit tenue

0

Nike heeft donderdagavond in Amsterdam het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal voor het EK voetbal komende zomer gepresenteerd. Zoals verwacht is het een volledig zwart shirt met op een aantal plaatsen, waaronder de borst, oranje vlakken.Volgens de shirtsponsor van Oranje past deze kleur bij dit elftal.” Het boezemt ontzag in bij de tegenstander en heeft een krachtige en autoritaire uitstraling”. De ontwerpers zijn niet over één nacht ijs gegaan. De makers van het nieuwe tenue hebben tijdens het ontwerpproces, onder andere gevraagd naar de mening van een groot aantal internationals. Dit waren Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, John Heitinga, Klaas Jan Huntelaar, Gregory van der Wiel en Kevin Strootman.

In de kraag is de tekst “nieuwe meesters” opgenomen, dat verwijst naar de “oude meesters” zoals Rembrandt en Vermeer. De voetballers zijn op de dag van vandaag de nieuwe kunstenaars, die over de gehele wereld bekend zijn.

Nieuwe thuis tenue volgt in April 2012

Op donderdagavond werd bekend gemaakt dat het nieuwe thuisshirt van het Nederlands elftal, waarmee ook op het Europees Kampioenschap 2012 in Polen en Oekraïne gespeeld gaat worden, op dinsdag 17 april 2012 door Nike zal worden gepresenteerd. Kijk hier voor het Speelschema EK voetbal.

Er circuleren al geruchten op het internet, dat het thuisshirt het tegenovergestelde zal zijn van het uittenue. Een volledig oranje shirt, met op een aantal plaatsen zwarte vlakken. Ook hierbij zal er navraag gedaan zijn, bij de eerder genoemde internationals.

Hoogstwaarschijnlijk zal dit nieuwe thuisshirt voor de eerste keer worden gedragen in de eerstvolgende thuiswedstrijd van Oranje. Dat is op zaterdag 26 mei om 20.00 uur tegen Bulgarije. Er wordt op deze dag gespeeld in de Amsterdam Arena.