Home EK Nieuws Oostenrijk tegen Nederland oefeninterland EK voetbal 2016

Oostenrijk tegen Nederland oefeninterland EK voetbal 2016

0
Oostenrijk tegen Nederland oefeninterland EK voetbal 2016

Oefeninterland EK 2016: Oostenrijk – Nederland. Het Nederlands Elftal sluit zaterdag 4 juni de interlandperiode af met een uitduel tegen EK-ganger Oostenrijk. De twee teams treffen elkaar om 20.30 uur in het Ernst Happel Stadion in Wenen.

Oostenrijk – Nederland vriendschappelijk

Na het gelijkspel tegen Ierland van vorige week wist Oranje woensdag af te rekenen met Polen. Het was Vincent Janssen die Nederland op 0-1 bracht en Georginio Wijnaldum die kort voor tijd de 1-2 op het scorebord zette.

Gastheer Oostenrijk staat op het komende EK Voetbal 2016 ingedeeld in een poule met Portugal, Hongarije en IJsland. Afgelopen zaterdag wonnen de Oostenrijkers met veel pijn en moeite van het nietige Malta. Marko Arnautovic en Alessandro Schöpf zorgden voor twee vroege treffers. Aanvoerder David Alaba, speler van Bayern München, bracht met een eigen doelpunt de eindstand op 2-1.

Nederland en Oostenrijk stonden tot dusver achttien keer tegenover elkaar. Oranje won acht ontmoetingen, verloor er zes en vier keer eindigde het duel in een gelijkspel. De laatste confrontatie stond in 2011 op het programma en werd met 3-1 gewonnen door Nederland. De doelpunten van Nederlandse zijde kwamen op naam van Klaas Jan Huntelaar, Wesley Sneijder en Dirk Kuijt.

Duitsland – Hongarije

Duitsland speelt haar laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar Euro 2016 tegen Hongarije. De topfavoriet voor de EK-titel en de tweevoudig EK voetbal winnaar treffen elkaar zaterdag 4 juni om 18.00 uur in de Veltins Arena van Schalke 04.

Afgelopen zondag kwam ‘Die Mannschaft’ ook al in actie. Het team van Joachim Löw ging toen in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Slowakije. Vooral Marc-André Ter Stegen maakte een matige indruk. De tweede keeper van FC Barcelona ging bij een van de tegentreffers gruwelijk in de fout.

Duitsland dik favoriet

Ook voor Hongarije is deze partij de laatste oefenwedstrijd richting het EK. In tegenstelling tot veel andere EK-gangers kwamen de Hongaren afgelopen weekend niet in actie. Het vorige oefenduel dateert van 20 mei en eindigde in een bloedeloze 0-0 tegen Ivoorkust.

Duitsland en Hongarije maken zich zaterdag op voor hun vijfde onderlinge ontmoeting. Twee keer werd er gewonnen door Duitsland, één keer door Hongarije en één eindigde het duel onbeslist. Op basis van het grote kwaliteitsverschil zal hier een derde overwinning bij komen voor onze oosterburen. Zie hier het speelschema EK 2016.

Programma vriendschappelijke interlands

zaterdag 4 juni 2016

18.00 uur: Duitsland – Hongarije
20.15 uur: Kroatië – San Marino
20.30 uur: Oostenrijk – Nederland
20.45 uur: Slowakije – Noord-Ierland
21.00 uur: Frankrijk – Schotland