Home Poule A EK 2012

Poule A EK 2012

Op 8 juni 2012 gaat in Warsaw het EK Voetbal 2012 van start. Op de eerste dag van dit Europees Kampioenschap gaan de wedstrijden in groep A van start. Hieronder een kort overzicht van de landen in deze poule.

Polen: Gastland Polen zal de openingswedstrijd van EURO 2012 spelen tegen Griekenland. Het is voor het gastland een tweede keer dat het uitkomt op een Europees Kampioenschap. De eerste keer was in 2008, onderleiding van Leo Beenhakker. In Oostenrijk en Zwitserland sneuvelde Polen in de poulefase.

Griekenland: Griekenland verraste vriend en vijand door twee edities geleden het EK Voetbal te winnen. Matchwinner in de finale van 2004, Angelos Charisteas, maakt op dit moment nog steeds deel uit van de selectie. De kans dat Griekenland deze stunt uit 2004 herhaalt, is echter minimaal.

Rusland: Binnen het Russische team zullen de ogen gericht zijn op Andrey Arshavin. De 30-jarige middenvelder van Arsenal kende zijn doorbraak tijdens EURO 2008. Hier escaleerde Arshavin tegen Zweden en later ook tegen Nederland. Dit toernooi leverde bovendien zijn transfer op naar Londen. We zullen op 8 juni gaan zien of het Arshavin opnieuw lukt, om het elftal naar zijn hand te zetten.

Tsjechië: Het laatste team dat uitkomt in groep A is Tsjechië. Het team van Michal Bilek eindigde in de kwalificatiereeks als tweede achter Spanje. In de daaropvolgende play-off wedstrijden won Tsjechië twee keer van Montenegro.

Ondanks enkele talentvolle nieuwkomers kan het team altijd nog leunen op ervaren spelers als Tomas Rosicky, Petr Chech, Michal Kadlec en Milan Baros.

De wedstrijden in poule A beginnen op 8 juni en zullen gespeeld worden in het Nationaal stadion in Warschau en in het Municipal stadion in Wroclaw.

Group A

8 juni 2012

  • 18.00 uur: Polen – Griekenland
  • 20.45 uur: Rusland – Tsjechië

12 juni 2012

  • 18.00 uur: Griekenland – Tsjechië
  • 20.45 uur: Polen – Rusland

16 juni 2012

  • 20.45 uur: Tsjechië – Polen
  • 20.45 uur: Griekenland – Rusland

De meest voor de handliggende landen die door zullen gaan zijn Rusland en Polen. Tsjechië en Griekenland zullen op de 3de en de 4de plaats eindigen.