Home Poule B EK 2012

Poule B EK 2012

Poule B van het Europees Kampioenschap in Polen en Oekraïne kan gezien worden als ”de poule des doods”. Naast de topfavorieten Nederland en Duitsland, zijn ook Portugal en Denemarken ingeloot. Er zal gespeeld worden in de stadions in Kharkiv en Lviv.

Nederland: Het Nederlands elftal kende een sterke kwalificatiereeks, waarin het alleen de laatste wedstrijd in Zweden verloor. Ondermeer de wedstrijd thuis tegen San Marino zal veel mensen bij blijven. Het team van Bert van Marwijk won hier met 11-0.

Denemarken: Denemarken zal gezien worden als ”de calimero” van groep B. Toch eindigde de Denen knap als groepswinnaar van groep H, boven Portugal. Mogelijk zullen veel spelers uit de Nederlandse Eredivisie hun opwachting gaan maken in het elftal van bondscoach Morten Olsen.

Duitsland: Het Duitse nationale elftal wordt gezien als één van de grootste kanshebbers op de titel. Dit is geen gekke gedachte wanneer er gekeken wordt naar de jonge en erg talentvolle selectie van Joachim Low. Slechts drie spelers kwamen in actie in alle tien de kwalificatiewedstrijden: Manuel Neuer, Philipp Lahm en Thomas Muller.

Portugal: Ondanks een elftal met veel grote namen, moest Portugal toch deelnemen aan de play-off wedstrijden. Hierin was Bosnië en Herzegovina in een tweeluik de mindere. Het Portugese beschikt over een goede mix van creatieve en harde spelers en zal hierdoor toch een gevaarlijke outsider zijn voor Nederland en Duitsland.

Overzicht EK groepswedstrijden in groep B die op 9 juni beginnen.

Group B

9 juni 2012

  • 18.00 uur: Nederland – Denemarken
  • 20.45 uur: Duitsland – Portugal

13 juni 2012

  • 18.00 uur: Denemarken – Portugal
  • 20.45 uur: Nederland – Duitsland

17 juni 2012

  • 20.45 uur: Portugal – Nederland
  • 20.45 uur: Denemarken – Duitsland

Duitsland en Nederland zijn de favorieten om de groepswedstrijden als nummer één en twee te eindigen. Portugal en Denemarken eindigen op plaats drie en vier.