Home Revanche Nederlands Elftal op Duitsland

Revanche Nederlands Elftal op Duitsland

Het Nederlandse elftal verloor haar laatste oefeninterland in november van vorig jaar maar liefst met 3-0 van de Duitse nationale ploeg. Als verliezend finalist van het WK 2010 wordt er veel verwacht van de manschappen van Bert van Marwijk. De Duisters zitten in dezelfde groep (B) op het EK 2012 als Oranje. Mede vanwege het verlies zijn er zowel bij de media als bij het Nederlandse volk enige twijfels ontstaan met betrekking tot het behalen van een goed resultaat op het EK.

Naast het feit dat Oranje het dus slecht deed in de laatste oefenwedstrijd tegen een andere titelkandidaat voor het EK, is er ook veel onrust over het feit dat er veel spelers zijn die op het WK een goed niveau haalden nu bij hun clubs weinig speeltijd maken. Wesley Sneijder reageert.

“Ik weet wat er speelt in de media en ik kan begrijpen waarom er gezegd wordt dat er veel spelers zijn die hun niveau niet halen.”, aldus de middenvelder die bij Inter Milan nog weleens gepasseerd wordt in de Telegraaf. “Wat mijn eigen persoontje en mijn spel betreft ben ik altijd zeer kritisch. Als ik niet goed in vorm ben zal je dat van mij als eerste horen. Dit is momenteel echter echt niet zo. Ik merk zelfs dat ik qua het geven van passes en het aannemen van de bal een goed gevoel voor de bal heb en dat alles lukt zoals ik het wil. Het is alleen wel zo dat je bij elk team met een groepsproces te maken hebt en hier bij Inter loopt het gewoon even niet zo lekker.”

Wat het Nederlands elftal betreft hoeven we ons volgens Wesley geen zorgen te maken. “Met het Nederlands elftal gaan we een goede en lange voorbereiding tegemoet. Voornamelijk in het begin van de zomer zullen wij alle puntjes op de i zetten op trainingskamp zodat we ons in de zomer kunnen revancheren. Er zijn momenteel een aantal spelers waaronder ik die niet altijd spelen bij hun club of waar het met de club niet zo lekker gaat, maar zodra we aan de voorbereiding beginnen dan laten we dat allemaal achter ons.”

Wedden op het EK voetbal kan al geruime tijd bij alle grote bookmakers zoals de Lotto. Wie er topscorer wordt van het EK 2012 misschien wel Robin van Persie.