Home EK Nieuws Roy Hodgson is de nieuwe Bondscoach Engeland

Roy Hodgson is de nieuwe Bondscoach Engeland

0

De FA heeft eindelijk de nieuwe bondscoach van het Engelse team gepresenteerd. Dinsdagmiddag is Roy Hodgson aangesteld om de tijdens het EK 2012 het nationale elftal te coachen. Hierdoor neemt hij aan het einde van het seizoen afscheid van zijn baan als trainer bij West Bromwich Albion. Hij zal voorlopig ook geen clubteam meer trainen; de Engelse bond heeft Hodgson vastgelegd tot het EK voetbal 2016.

Hoewel de Engelse pers niet kritisch was over de aanstelling van de 64-jarige trainer, dacht iedereen dat Harry Redknapp de belangrijke taak kreeg om het Engelse team tijdens het EK te coachen. De huidige coach van Tottenham Hotspur was ook bij alle grote bookmakers de grootste favoriet om het bondscoachschap van Capello over te nemen. Geheel vreemd is de aanstelling van Hodgson echter niet.

Hij heeft namelijk al meer dan genoeg ervaring in het internationale circuit. Zo was hij onder meer al trainer van Zwitserland, Finland en de Verenigde Arabische Emiraten. Daarnaast trainde hij ook nog 18 clubteams en niet zonder succes. Maar liefst acht landstitels wist Hodgson gedurende zijn lange loopbaan binnen te halen. Met het Zweedse Malmo FF kende hij zijn grootste successen. In de periode 1985-1989 won de coach vijf maal de competitie en twee maal de landsbeker.

Roy Hodgson reageerde zelf bescheiden op zijn aanstelling als Engelse bondscoach. ‘’Ik besef heel goed dat ik niet de absolute favoriet was van de supporters. Toch ben ik blij dat ik een van de mooiste banen van de wereld heb gekregen.’’ aldus de huidige trainer van West Bromwich Albion.

De toekomstige Engelse bondscoach besefte ook meteen dat er nog een lange weg te gaan is naar een mogelijk succes op het EK 2012. ‘’Ik zit gelukkig al enkele jaren in Engeland, waardoor ik het merendeel van de selectiespelers ken. Toch wil dat nog niet zeggen dat ik meteen geaccepteerd zal worden door de groep. Ik zie daarom ook het winnen van het vertrouwen als belangrijkste taak in aanloop naar het Europees kampioenschap. Pas dan kan ik er ook een hecht team van maken.’’

Engeland start het toernooi in Polen en Oekraïne met de belangrijke wedstrijd in groep B tegen Frankrijk. Dit duel vindt plaats op 11 juni om 19:00 uur in de Donbass Arena te Donetsk. Kijk hier voor het Speelschema EK voetbal 2016.