Home Selectie van Oranje voor het EK

Selectie van Oranje voor het EK

Het Nederlands Elftal zal op het EK Voetbal 2012 in de poulefase aantreden tegen Duitsland, Portugal en Denemarken. Welke spelers er op het veld verschijnen, is op dit moment nog niet bekend. Om deze reden hebben wij een overzicht gemaakt van de mogelijke selectiespelers.

Doelmannen Nederlands voetbal Elftal

Maarten Stekelenburg zal waarschijnlijk de eerste doelman worden in het elftal van Bert van Marwijk. De speler van AS Roma liet op het WK 2010 al zien een betrouwbare sluitpost te zijn. Toch zal Stekelenburg sterke concurrentie krijgen van Tim Krul en Michel Vorm. Vooral de 23-jarige Krul laat bij Newcastle United wekelijks zien het niveau aan te kunnen.

Verdedigers van Oranje

In de verdediging is het kwartet Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen en Erik Pieters vrijwel zeker van hun plek. Als reserve kan van Marwijk onder meer kiezen voor Jeffrey Bruma, Edson Braafheid, Khalid Boulahrouz en Vurnon Anita. Ook Ron Vlaar geldt tot de mogelijkheden.

Middenvelders Nederland

Het selecteren van de middenvelders kan een moeilijke opdracht worden voor de bondscoach. Rafael van der Vaart, Mark van Bommel, Wesley Sneijder en Kevin Strootman zullen zeker van hun selectie zijn.

Ibrahim Afellay van FC Barcelona herstelt momenteel van een zware knieblessure, maar zal waarschijnlijk wel tijdig fit zijn voor EURO 2012. Ook Nigel de Jong lijkt weer kans te maken op een plek in Oranje. De harde middenvelder van Manchester City werd tijdelijk uit de selectie verbannen, na een aantal harde overtredingen.

Overige middenvelders die in aanmerking kunnen komen voor een plek in de EK selectie zijn: Urby Emanuelson, Wout Brama, Demy de Zeeuw, Georginio Wijnaldum en Hedwiges Maduro.

Aanvallers Nederlands Elftal

De laatste linie van het elftal is de aanval. Aangezien van Marwijk graag in een 4-2-3-1 formatie speelt, zal hij een keuze moeten maken tussen Robin van Persie en Klaas Jan Huntelaar als diepe spits. Vooral Huntelaar verkeert in uitstekende vorm in Oranje. De inmiddels 28-jarige speler van Schalke 04, scoorde in het kwalificatietoernooi maar liefst twaalf keer in acht wedstrijden.

Voor de drie posities achter de spits zal van Marwijk moeten kiezen uit: Jeremain Lens, Arjen Robben, Eljero Elia en Dirk Kuyt. Ook Robin van Persie zou op deze positie uit de voeten kunnen.

Ook Luuk de Jong van FC Twente en Ruud van Nistelrooy van Malaga kunnen mogelijk opgeroepen worden. Zij zullen dan vooral gaan dienen als breekijzer, wanneer het Nederlands Elftal op achterstand staat.

Favoriete opstelling Oranje

Onze favoriete opstelling voor het EK voetbal 2012 bestaat uit:

Maarten Stekelenburg; Gregory van der Wiel, John Heitinga, Joris Mathijsen en Erik Pieters; Mark van Bommel en Nigel de Jong; Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben; Klaas Jan Huntelaar.