Home EK Nieuws Spanje wil weer de EK titel maar of ze het redden?

Spanje wil weer de EK titel maar of ze het redden?

0

In de geschiedenis van het Europees kampioenschap voetbal, dat nu al sinds 1960 elke vier jaar wordt gespeeld, heeft geen enkele ploeg met succes zijn titel kunnen verdedigen. Spanje is natuurlijk niet alleen Europees maar ook wereldkampioen. De ploeg van Vicente del Bosque heeft al zijn gespeelde kwalificatie wedstrijden gewonnen om zich voor het EK te plaatsen.

Alleen Duitsland doet het even goed. Veel van de Spaanse sterren spelen natuurlijk voor Real Madrid of FC Barcelona, die door veel mensen worden beschouwd als de twee beste ploegen in Europa op dit moment. Met spelers als Andrés Iniesta, Iker Casillas en Xabi Alonso beschikt het Spaanse elftal zeker over de middelen om opnieuw kampioen te worden, maar het feit dat Spanje vier vriendschappelijke wedstrijden heeft verloren sinds het wereldkampioen werd doet twijfelen aan de kansen van deze ploeg. De laatste van deze nederlagen kwam op 12 november in en tegen Engeland. Het 1-0 verlies op Wembley was bijzonder teleurstellend omdat Spanje eigenlijk de betere ploeg was tijdens het grootste deel van de wedstrijd. De Spanjaarden konden gewoon niet scoren.

De blessure van David Villa zal de Spaanse kansen op het EK zeker ook niet beter maken. De spits van Barcelona brak zijn been op het wereldkampioenschap voetbal voor clubs. Op dit moment is het nog niet duidelijk of hij op tijd fit zal geraken om deel te nemen deze zomer, maar ook als hij bij de kern behoort lijkt het hoogst onwaarschijnlijk dat hij over voldoende matchritme zal bezitten om een positieve indruk te maken. Wie zal hem dan kunnen vervangen? Fernando Torres? De speler van Chelsea heeft zeer teleurgesteld dit seizoen. Del Bosque heeft hem al gewaarschuwd dat hij dringend meer doelpunten moet scoren als hij bij de selectie wil behoren deze zomer. Het speelschema EK voetbal 2016 is bekend. Nederland zit in groep a.

Dus maakt Spanje kans om opnieuw Europees kampioen te worden? Natuurlijk, de perfecte kwalificatie campagne was indrukwekkend, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat Spanje tijdens die wedstrijden niet moest optreden tegen een van de Europese topploegen. Wanner de tegenstander van hoger kaliber is lijkt het moeilijker. Met al de kwaliteit en honger in de andere ploegen zullen we waarschijnlijk een nieuwe kampioen krijgen deze zomer. Maar in het voetbal weet je natuurlijk nooit.