Home EK Nieuws Tsjechië – Nederland EK voetbal 2016 kwalificatie: gelijkspel moet kunnen

Tsjechië – Nederland EK voetbal 2016 kwalificatie: gelijkspel moet kunnen

0

Kwalificatie EK voetbal 2016, Tsjechië – Nederland. Na de nederlaag in het oefenduel tegen Italië neemt het Nederlandse elftal het vanavond op tegen Tsjechië in het eerste duel van de kwalificatiereeks van het EK 2016.

Tsechië heeft hoop na verlies Oranje

Ondanks het feit dat Oranje op papier heer en meester moet zijn tegen de Tsjechen, is er door de nederlaag tegen de Italianen toch enige hoop te bespeuren bij Tsjechië. “Ik gaf geen cent meer voor onze kansen, maar ik heb ze donderdag opnieuw zien spelen tegen Italië. Ze zijn voor mij nog steeds favoriet, maar het was een andere ploeg dan op het WK. Ik zie kansen. Vooral het feit dat Arjen Robben niet meedoet vanwege een blessure maakt een groot verschil.’’, liet de Tsjechische bondscoach Vrba weten.

Ook Tomas Rosicky, nog altijd een van de sterspelers van het nationaal elftal van Tsjechië, ziet kansen. ‘’ Natuurlijk gaan we voor een overwinning. Albanië kan zelfs bij Portugal winnen, zag ik zondag. Dus waarom zouden wij geen kans hebben?”, aldus de aanvallende middenvelder.

Hiddink terug naar 5-3-2 opstelling

Of die hoop ook omgezet kan worden in een goed resultaat is twijfelachtig. Hiddink overweegt namelijk om in het duel tegen de Tsjechen terug te grijpen naar het succesvolle 5-3-2-systeem, waardoor er meer defensieve zekerheid wordt ingebouwd. Dit lijkt zeker geen overbodige luxe gezien het feit dat de Italianen veelvuldig gevaarlijk konden worden in het met 0-2 verloren oefenduel. Daarbij moet echter wel gezegd worden dat het Nederlands elftal gedurende een groot deel van wedstrijd met tien man speelde na een rode kaart voor Martins Indi.

Live kijken naar Tsjechië – Nederland

Ondanks dat zal het duel, dat live uitgezonden wordt door de NOS op NPO 3 om 20:00, een zeer spannende wedstrijd worden. Nederland is het aan haar status als nummer drie van het afgelopen WK verplicht om te winnen van de Tsjechen, maar het huidige Oranje is zeker niet net zo ongenaakbaar als het elftal dat Spanje met 5-2 naar huis wist te sturen.

Of het Hiddink lukt om met de huidige middelen toch voor een goed resultaat te behalen in Tsjechië blijft voorlopig twijfelachtig, maar gezien de individuele kwaliteit zou Oranje in ieder geval in staat moeten zijn om een gelijkspel te behalen.