Home EK Nieuws Voetbalkenners Gullit en Platini noemen hun EK favorieten

Voetbalkenners Gullit en Platini noemen hun EK favorieten

Oud-international Ruud Gullit vindt dat er komende zomer twee favorieten zijn voor de titel van Europees Kampioen. In zijn ogen maken Duitsland en Spanje de grootste kans om EK voetbal op hun naam te schrijven.”Duitsland is duidelijk de favoriet, samen met Spanje”, zegt Gullit in de Stuttgarter Nachrichten. Oranje, dat in november met 3-0 onderuit ging tegen de Duitsers, komt de oosterburen in de groepsfase weer tegen. “Het wordt voor Nederland heel erg moeilijk.”

“Dat was trouwens geen ‘friendly’. Wanneer Nederland en Duitsland tegen elkaar spelen, is er altijd druk. Duitsland won met overtuiging”, zag Gullit, die denkt dat Engeland en Italië geen hoge ogen gaan gooien. “Het probleem met het Engelse voetbal is dat alle belangrijke posities bij de topclubs worden ingevuld door buitenlanders.”

“En het Italiaanse voetbal is in een crisis. Juventus had in het oude Delle Alpi stadion maar 16.000 toeschouwers, terwijl het nieuwe stadion bijna altijd uitverkocht is. Ik hoop dat de Italianen weer terugkomen op het hoogste niveau”, besluit de Nederlander.

Michel Platini

Ook de voorzitter van de UEFA, Michel Platini, deed een voorspelling voor het komende EK Voetbal. De Fransman deelt de mening met Nederlander Gullit, ook hij wees Duitsland en Spanje aan voor de titel in Polen en Oekraïne.

“Duitsland heeft op dit moment het beste team van Europa, zeer jong en zeer creatief. Geen puntenverlies in de kwalificatie voor het EK. Ze zijn de grote favoriet voor de titel, samen met Spanje”, aldus Platini, in de Duitse krant Welt am Sonntag.

Platini heeft na het teleurstellende WK van 2010 niet veel verwachtingen van het eigen nationale team. “We hebben een grote generatie achter ons, maar we moeten nu een nieuw team opbouwen. We hebben met Karim Benzema en Franck Ribery twee goede spelers, maar de rest is minder”, aldus de Fransman.