Home EK Nieuws Voorbeschouwing Kazachstan – Nederland EK voetbal 2016 kwalificatie

Voorbeschouwing Kazachstan – Nederland EK voetbal 2016 kwalificatie

0

EK voetbal 2016 kwalificatie Kazachstan – Nederland. Weer werd het een ‘eenvoudige’ poule zonder andere grootmachten en dus zou Nederland ook dit keer zich wel weer met gemak plaatsen. Nu, acht wedstrijden later, weten we helaas wel beter. Oranje staat er belabberd voor en heeft het zeker niet meer in eigen hand. Turkije moet een van haar laatste twee wedstrijden verliezen tegen IJsland of Tsjechië (beiden al gekwalificeerd) óf twee keer gelijkspelen. Daarbij komt dus dat Oranje allebei de wedstrijden moet winnen. Vanavond dus eerst tegen Kazachstan, een pittige uitwedstrijd.

Kazachstan – Nederland: Ex-bondscoach Beenhakker ziet het somber in

De vorige onderlinge ontmoeting werd gewonnen door Nederland, in eigen huis welteverstaan. En dat is nu net waar het lastige deel zit. Zo zegt ook Leo Beenhakker tegen De Telegraaf: “Ik heb er met Polen een paar keer gespeeld en van die entourage daar wordt niemand vrolijk. Dan is het echt een kwestie van snel douchen en wegwezen.” De oud-bondscoach heeft er sowieso niet heel veel vertrouwen in. “Ik heb er weinig vertrouwen in na het optreden van Ajax en PSV in Europa.” Zie hier het speelschema voor oranje opweg naar EK voetbal 2016.

Puzzelen voor Blind

Het is nog maar gissen welke spelers er starten tegen Kazachstan. Janmaat zei vroegtijdig af door een blessure en hierdoor lijkt het er op dat Tete van Ajax zijn debuut weleens zou kunnen gaan maken. Zijn directe concurrentie komt uit onverwachtse hoek, Vurnon Anita staat namelijk voor zijn rentree, hij speelde al enkele jaren niet meer voor Oranje. Ook centraal achterin is het puzzelen voor bondscoach Blind. Van Dijk maakt sinds zijn debuut voor Southampton indruk in Engeland en het lijkt er dan ook op dat Blind niet meer om hem heen kan.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Tete, Blind, Van Dijk, Riedewald; Wijnaldum, Sneijder, Van Persie; Depay, Huntelaar, El Ghazi.

Kazachstan strijdt voor de eer

Voor Kazachstan valt er niets meer te halen deze groepsfase. De Kazachstanen waren nog nooit eerder op een eindtoernooi en het kan nog een flinke tijd gaan duren voordat ze er wel een keer bij zullen zijn. Wel zal Kazachstan nog volop voor de eerst strijden. Wanneer het namelijk een goed resultaat boekt tegen Nederland kan het in de laatste wedstrijd nog over Letland heen wanneer deze twee landen elkaar ontmoeten.

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelschema EK voetbal 2016
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016