Home EK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – IJsland EK voetbal 2016 kwalificatie

Voorbeschouwing Nederland – IJsland EK voetbal 2016 kwalificatie

0

EK voetbal 2016 kwalificatie Nederland – IJsland. De laatste jaren plaatste Oranje zich telkens moeiteloos voor de eindronde van een groot toernooi. Nu is dat anders. Onder de nieuwe bondscoach Danny Blind moet het Nederlands elftal de komende twee EK-kwalificatieduels tot een goed einde zien te brengen om nog kans te maken op deelname aan het EK in Frankrijk.

Blind heeft vertrouwen in rechtstreekse plaatsing EK 2016

Alle ogen zijn vanavond gericht op Oranje, dat moet zien af te rekenen met IJsland om nog uitzicht te houden op het EK voetbal 2016 in Frankrijk. De nieuwe bondscoach Danny Blind voelt naar eigen zeggen geen enkele druk. “Ik heb er zin in, ben relaxed. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK”, zo sprak hij op de persconferentie. Over de opstelling van Oranje wilde Blind niets kwijt. Nederland treedt aan in een 4-3-3 met de punt naar achter. Meer informatie deelde de oefenmeester niet.

Nederland – IJsland EK 2016 kwalificatie

“Ik geef mijn opstelling alleen aan mensen waar ik een belang bij heb. Bij de media heb ik geen belang”, luidde zijn heldere woorden op de persconferentie. “We moeten gedisciplineerd en in een hoog tempo IJsland zien kapot te spelen. We weten dat we een kwalitatief goed elftal hebben.” In de wandelgangen wordt ondertussen wel al druk gespeculeerd over de opstelling. Zo zou Vurnon Anita, die toch wel verrassend werd geselecteerd door Blind, een basisplaats hebben. De middenvelder van Newcastle United zat lange tijd niet bij de Oranje-selectie, maar keert nu dus terug. Hij zou direct de voorkeur krijgen boven Newcastle United-ploeggenoot Georginio Wijnaldum en Ajacied Davy Klaassen.

Vermoedelijke opstelling Nederland

Opstelling Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Anita, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

Nederland moet vanavond zien af te rekenen met de IJslandse doelman Hannes Halldórsson. De sluitpost van NEC heeft er vertrouwen in dat hij onder meer Arjen Robben van scoren af kan houden in het cruciale duel. “Het klikt op het juiste moment. We hebben goede spelers en trainers. De spelers hebben de juiste mentaliteit. Dit is onze beste generatie voetballers. We hadden altijd al goede spelers en ook altijd een paar toppers, maar nu hebben we zeven of acht toppers”, zo laat hij weten in gesprek met Voetbal International.

Plaatsing EK 2016 voor IJsland dichtbij met gelijkspel

IJsland heeft voorafgaand aan de wedstrijd vijf punten meer dan Nederland. De ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck heeft daardoor een riante uitgangspositie. Bij een gelijkspel houdt het Oranje sowieso ruim onder zich en is plaatsing voor het EK in Frankrijk dichterbij dan ooit. Tsjechië staat momenteel op de tweede plaats in de groep. Dat land heeft drie punten meer dan de ploeg van Blind.

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelschema EK voetbal 2016
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016