Home EK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – Letland kwalificatie EK voetbal 2016

Voorbeschouwing Nederland – Letland kwalificatie EK voetbal 2016

0

Voorbeschouwing Nederland – Letland kwalificatie EK voetbal 2016. Na de 2-3 nederlaag tegen Mexico staat de boel nog maar eens een beetje scherper bij het Nederlands elftal. Want laten we eerlijk zijn, wie had er bij de aanstelling van bondscoach Guus Hiddink ooit gedacht dat de thuiswedstrijd tegen Letland zo bepalend zou zijn?

Nederland – Letland : er op of eronder voor Guus Hiddink

Na slechts drie punten uit de eerste drie wedstrijden van de EK-kwalificatie gaf Hiddink zelf aan op te stappen bij een verlies tegen Letland. Overtuigt Oranje eindelijk of kan ‘Guus naar huus’?

Geen sprake van crisis voor Nederland – Letland

De wedstrijd van afgelopen woensdag werd gezien als ideale generale repetitie voor de kwalificatie wedstrijd Nederland – Letland. Dat Oranje dus verloor van Mexico is niet bepaald bevorderlijk geweest voor de stemming rond het Nederlands elftal. De Volkskrant schreef over een ‘totale chaos’ binnen het elftal maar de spelers lijken het daar niet mee eens te zijn. Ibrahim Affelay na de wedstrijd tegen Mexico: “Een crisis bij Oranje? Nee, dat wordt ons aangepraat. Als je naar de statistieken gaat kijken, dan kun je misschien spreken van een crisis. Maar ik denk dat we vandaag hebben laten zien dat we niet in een crisis zitten.” Ook Tim Krul deelt die mening: “Ik heb vanavond bij vlagen heel veel positieve dingen gezien, we hebben heel veel kwaliteit in de ploeg. We hebben gewoon te veel kansen weggegeven en krijgen stomme tegengoals.”

Letland thuis, altijd lastig

Gelukkig voor Guus speelt Oranje deze wedstrijd tegen Letland en niet tegen een van de op papier sterkere tegenstanders uit de poule. Letland mag, ook voor een Oranje uit vorm, in een thuiswedstrijd geen probleem zijn. Hoewel de huidige nummer 104 van de FIFA-ranglijst vooraf werd gezien als een van de zwakkere uit de poule van nederland, verloor de ploeg pas een keer in deze kwalificatiereeks. Met name het gelijke spel tegen de nationale ploeg van Turkije gaf aan dat het elftal niet uit enkel houthakkers en groenteboeren bestaat.

Opstelling Oranje: Geen Ron Vlaar, wel Robin van Persie

De technische staf kan voor Nederland – Letland weer flink gaan puzzelen, en dan met name achterin. Ron Vlaar viel met een blessure uit tegen Mexico en zal sowieso niet in actie komen tegen Letland. Jetro Willems mocht na lange tijd eindelijk weer eens zijn rentree maken voor Oranje maar liet vooral verdedigend wat steken vallen waardoor het nog maar de vraag is of de PSV-back tegen Letland weer zal starten. Van Persie is weer op tijd fit en zal als aanvoerder hoogstwaarschijnlijk spelen. Of dat samen met Huntelaar is, is nog onbekend.

Live streaming kijken naar Nederland – Letland

De NPO zendt de hele wedstrijd inclusief voor en na beschouwing uit op NPO 1 (ned 1). Voor de live stream kan je terecht op de website van de NOS