Home EK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – Mexico: Guus Hiddink oefent voor Letland

Voorbeschouwing Nederland – Mexico: Guus Hiddink oefent voor Letland

0

Oefeninterland Nederland – Mexico. Het is de week van de waarheid voor bondscoach Guus Hiddink. Wie had ooit gedacht dat een EK-kwalificatie tegen Letland een ultimatum zou zijn voor de zo ervaren trainer. Dat Oranje dus nog eerst een oefenpotje tegen Mexico speelt, is voor Hiddink wel een uitkomst.

Nederland – Mexico

Het is voor hem de uitgelezen mogelijkheid om de juiste mensen op de juiste plek te zetten en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Rematch van het WK 2014

Het is al weer een tijdje geleden dat Oranje in halve finale van het WK werd uitgeschakeld door de nationale ploeg van Argentinië. Na penalty’s moest Nederland uiteindelijk zijn meerdere herkennen in Lionel Messi en de zijne. De wedstrijd zelf was echter niet heel gedenkwaardig. Nee, Nederlands meest gedenkwaardige wedstrijd op het WK werd al een tijdje daarvoor gespeeld. In de eerste knock-out wedstrijd na de groepsfase trof Oranje met Mexico een attractief spelende ploeg met een excellerende keeper. Mexico stond tot de 88e minuut met 1-0 voor. Maar toen viel Klaas Jan Huntelaar in en Robben op de grond. Op wonderbaarlijke wijze wist Nederland nog te winnen en ging het door naar de kwartfinales. Een aantal maanden later staat er minder op het spel. Behalve voor Guus Hiddink.

Erop of eronder voor Guus Hiddink

Voor Guus Geluk is het dus ‘erop of eronder’ . Het resultaat en het spel van Nederland – Mexico zal vrijwel zeker effect hebben op de wedstrijd tegen Letland van komende zondag. De druk die op de coach ligt en zeker ook op de spelers is immens. Na het geweldige WK van afgelopen zomer waren de verwachtingen hoog en werd er al volop gespeculeerd over de kansen op het EK voetbal 2016 in Frankrijk. Met drie punten uit drie wedstrijden in de kwalificatie moet Oranje zich eerst maar eens zien te plaatsen voor het eindtoernooi. Zie hier het Speelschema EK voetbal 2016 voor de kwalificatie. Gelukkig voor Hiddink is vrijwel iedereen beschikbaar voor de wedstrijd tegen Mexico. Alleen Nigel de Jong en Davy Klaassen moesten zich afmelden wegens blessures. Leroy Fer en Luuk de Jong werden opgeroepen als vervangers.

Onenigheid in de aanval bij Oranje

Dat de aanval de sterkste linie van Oranje is, is algemeen bekend. En toch liggen daar de problemen de laatste weken. De twee spitsen kunnen niet met elkaar opschieten, laat staan dat ze samen kunnen spelen. Een van die twee spitsen, Robin van Persie, is dan óók nog eens de aanvoerder en daar is half Nederland het niet mee eens. Van Persie is niet meer de Van Persie van de afgelopen jaren. Hij zou te lui zijn en niet honderd procent geven voor de ploeg, iets wat een aanvoerder niet bepaald siert. Gelukkig hebben we Arjen Robben en wonderkind Memphis Depay nog.

Live stream Nederland – Mexico

SBS6 zendt het vriendschappelijk duel Nederland – Mexico live streaming uit. De uitzending begint om 20.30 uur, met na afloop een analyse in de studio.