Home EK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – Spanje: Oranje treft B-elftal Spanje

Voorbeschouwing Nederland – Spanje: Oranje treft B-elftal Spanje

0

Voorbeschouwing Nederland – Spanje oefeninterland Euro 2016. Onder bondscoach Vicente del Bosque is het nog nooit voorgekomen dat een land tot tweemaal toe wist te winnen van Spanje. Het Nederlands elftal kan vanavond dus een uitzonderlijke prestatie leveren door dit waar te maken.

Nederland – Spanje oefeninterland tegen B- elftal Spanje

Ondanks de matige vorm waarin Oranje verkeert zou een wedstrijd tegen de regerend Europees kampioen toch genoeg moeten motiveren om alles te geven. Daarnaast speelt Spanje met een B-elftal; Del Bosque gaf aan iedereen een kans te willen geven. Hierdoor is de kans groot dat Juanmi (Malaga) en Vitolo (Sevilla) beiden zullen debuteren. Andere namen die volgens De Telegraaf in de Spaanse basis zullen verschijnen zijn De Gea, Fabregas en Cazorla. Ook deze drie spelers maken normaal gesproken geen deel uit van het basiselftal, maar zullen nu wel hun speelminuten kijken.

Bij Oranje is het nog redelijk in het ongewis wie er zullen starten. Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel tegen Turkije zal Hiddink opnieuw moeten gaan zoeken naar de perfecte elf. Clasie, welke volgens de officiële gegevens het trainingskamp heeft verlaten, zal daarbij in ieder geval geen rol spelen.

Vermoedelijke opstelling Oranje

Het middenveld zal vermoedelijk bestaan uit Blind, Sneijder en Klaassen, waarbij gezegd dient te worden dat de laatstgenoemde nog maar één wedstrijd in Oranje gespeeld heeft. Voorin is het Narsingh die in ieder geval de plek van Afellay overneemt; naar verluidt blijven Huntelaar en Depay staan.

Geen revanche op de 5-1

In de persconferentie in aanloop naar dit duel werd regelmatig aan de Spaanse bondscoach gevraagd of hij uit is op revanche na de blamerende 5-1 nederlaag op het WK 2014 in Brazilië. Echter speelt dit volgens Del Bosque helemaal niet mee. ‘’Nederland heeft het op de laatste WK’s tot het podium geschopt, maar Spanje heeft het mondiale voetbal de laatste jaren gedomineerd. De mensen zeggen dat we die grip de laatste maanden weer aan het verliezen zijn, maar in die zogenaamde neerwaartse spiraal hebben we wel veertien keer gescoord en maar drie doelpunten tegen gekregen. Onze cijfers zijn niet slecht. We zijn op de goede weg, ik zie genoeg aanknopingspunten”, aldus de bondscoach.
Het oefenduel tussen Nederland en Spanje vangt vanavond om 20.45 uur aanvangen.

Livestream oefeninterlands

Bij SBS6 kan je de wedstrijd Nederland – Spanje live zien, enkele andere wedstrijden kan je live zien hier. De wedstrijden die gestreamd worden zijn:
13:00 uur Zuid Korea – Nieuw Zeeland
18:00 uur Esland – IJsland
18:00 uur Zwitserland – USA
18:00 uur Rusland – Kazachstan
18:00 uur Zweden – Iran
20:30 uur Oostenrijk – Bosnië
20:30 uur Ghana – Mali
20:30 uur Slowakije – Tsjechië
21:45 uur Portugal – Kaap Verdië