Home EK Nieuws Voorbeschouwing Nederland – VS oefeninterland EK voetbal

Voorbeschouwing Nederland – VS oefeninterland EK voetbal

0

Voorbeschouwing Nederland – VS oefeninterland EK voetbal. We hebben even de tijd gehad om het te laten zakken. Nog niet zo heel lang geleden was half Nederland plotseling anti-Hiddink en ook in de media was de kritiek over de bondscoach niet mals. De vraag hoe we er nu voorstaan zal vanavond deels beantwoord worden. In een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten zal heel voetbalminnend Nederland nog eens kritisch kijken naar de keuzes van Hiddink. Zijn de Oranje mannen klaar voor de o zo belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen en in Letland van volgende week?

Nederland – VS opwarmer voor Nederland – Letland

Toch moeten we aan de uitslag van vanavond niet al te veel conclusies binden. Hiddink lijkt namelijk enkele spelers te sparen voor de wedstrijd van volgende week, zie hier het speelschema voor oranje opweg naar EK voetbal 2016. Zo zitten Ron Vlaar en Stefan de Vrij wel bij de selectie maar zullen zij niet spelen tegen Team USA. In een persconferentie zegt hij: “Vlaar zal niet spelen, hij heeft de hele week niet met de groep kunnen trainen.” Wellicht dat de centrumverdediger van Aston Villa er tegen Letland weer bij is. “Dat is een klein beetje zorgelijk, we moeten kijken hoe hij de training van komende maandag verwerkt.” Ook Stefan de Vrij, die onlangs nog Champions League voetbal voor volgend seizoen veiligstelde gaat niet meedoen tegen de VS. “Hij heeft bij zijn club even een moeilijke periode gehad, maar is daarna goed gaan spelen. Hij is nu bijna klachtenvrij maar hij gaat niet spelen, hij gaat goed trainen.”

Opstelling Nederlands elftal voor Nederland – VS

Het betekent dat de centrumverdediging van Oranje zal bestaan uit Martins Indi en Bruma. Daarachter gaat Cillessen het doel verdedigen en Daryl Janmaat en Gregory van der Wiel mogen allebei minuten maken van de bondscoach. Jetro Willems is nog niet helemaal fit. De verwachtingen zijn dat Oranje met vier aanvallers gaat spelen. Huntelaar en Van Persie mogen het samen uitzoeken in de spits en Depay lijkt van links te gaan starten. Voor de positie van rechtsbuiten heb ik met Luciano Narsingh, Quincy Promes en Steven Berghuis drie opties.” voegde Hiddink daaraan toe.

Ondanks de matige resultaten van Oranje sinds Hiddink aan het roer staat, is de trainer van de VS, Klinsmann, nog steeds lovend over Nederland. “Nederland was derde op het WK en staat nu zesde op de FIFA-wereldranglijst. Ze staan daar niet voor niets, omdat ze goede spelers, een goede structuur, goede coaches en constantheid hebben”, zegt Klinsmann in gesprek met ESPN. “Naar met name dat laatste zijn wij de laatste jaren op zoek. We willen constant in onze prestaties worden.” Bij de Amerikaanse selectie zitten onder andere de huidige AZ-spits en die van een aantal jaar terug. Johansson en Altidore vechten daar namelijk om een plekje bij de beste elf.