Home EK Nieuws Zweden – Denemarken EK voetbal 2016 play-offs

Zweden – Denemarken EK voetbal 2016 play-offs

0

In tegenstelling tot Nederland zijn er landen voor het EK voetbal 2016 geplaatst waarvan je het minder snel verwacht. Niet ‘onze’ Oranje-leeuwen vertrekken naar Frankrijk volgende zomer, maar de meest kleine landen, neem bijvoorbeeld Albanië, kwalificeerde zich al wel. Vanavond spelen Zweden en Denemarken tegen elkaar in de play-off voor een ticket. Het is de eerste ontmoeting van het tweeluik, en het gaat wel degelijk ergens om.

Zweden – Denemarken

Niet alleen een ticket voor het EK 2016 ligt te wachten, ook heeft het voor bijvoorbeeld sterspeler Zlatan Ibrahimovic consequenties wanneer Zweden zich niet plaatst. De aanvaller van PSG zei in een persconferentie afgelopen week dat hij niet zeker weet of hij nog wel door wil gaan als international mocht Denemarken in plaats van Zweden naar Frankrijk gaan. Wil Zlatan het EK halen, dan zal hij vanavond de kar moeten trekken. In eigen land wordt de flamboyante spits gezien als de grote man, vergeleken met zijn teamgenoten.

Ook voor Denemarken is het tweeluik met Zweden belangrijk. Als team, maar ook voor het individu Morten Olsen. De huidige bondscoach vertrekt als hij het EK niet haalt met de Denen. Dat geldt eigenlijk ook voor Erik Hamren. De bondscoach van Zweden haalde het WK van 2014 niet. En als hij nu weer niet een groot toernooi weet te halen, dan is het onwaarschijnlijk dat hij door mag van de Zweedse bond. Zweden is favoriet. De quotering voor een overwinning voor het team van Zlatan levert je 2.35 op. Voor Denemarken krijg je 3.30 en bij en remise staat de quotering op 3.10. (888sport)

Oekraïne – Slovenië

Naast deze wedstrijd speelt Oekraïne vanavond thuis tegen Slovenië. Ook zij strijden nog voor een EK-ticket. Het in burgeroorlog verkerende land is de torenhoge favoriet. In eigen land ziet bookmaker 888sport Oekraine als favoriet. De quotering voor een blauw-gele overwinning is 1.65. Mocht Slovenie stunten dan krijg je maar liefst 6.50 per ingezette euro. Een gelijkspel is goed voor 3.40.

Zweden – Denemarken begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. Oekraine – Zweden om 18.00 uur.

EK voetbal 2016 pagina’s
Speelsteden EK voetbal 2016
Kaarten EK voetbal 2016